Er worden dagelijks drie nieuwe dieren of planten ontdekt, zo stelt het rapport. De afgelopen tien jaar werden 637 planten, 257 vissen, 516 amfibieën, 55 reptielen, 16 vogels en 39 zoogdieren geteld.

Hoewel het grootste deel van het Amazonegebied tot nu toe ongeschonden bleef, groeit de bedreiging van het woud razendsnel. In de voorbije 50 jaar werd minstens 17 procent van het woud vernietigd, een gebied tweemaal zo groot als Spanje. De vraag naar land blijft intussen stijgen, vooral voor veeteelt, de soja-industrie en biobrandstoffen.

Groene long

In het Amazonegebied huist niet alleen de grootste diversiteit aan levenssoorten op aarde, het woud is ook onze grootste 'groene long'. Volgens Francisco Ruiz, leider van het 'Living Amazon Initiatief' van WWF, is dringende actie nodig als we het leven op aarde veilig willen stellen.

Met het initiatief wil WWF overheden, burgers en de privésector aanzetten om alternatieve scenario's te ontwikkelen die het Amazonegebied voor verdere kaalpluk behoeden.

Bio-top

Op dit moment vindt in het Japanse Nagoya de biodiversiteitstop van de VN plaats. WWF hoopt dat in het Amazonegebied een systeem van beschermde gebieden kan worden gecreëerd, ondersteund door de verschillende deelnemende landen.

Er worden dagelijks drie nieuwe dieren of planten ontdekt, zo stelt het rapport. De afgelopen tien jaar werden 637 planten, 257 vissen, 516 amfibieën, 55 reptielen, 16 vogels en 39 zoogdieren geteld. Hoewel het grootste deel van het Amazonegebied tot nu toe ongeschonden bleef, groeit de bedreiging van het woud razendsnel. In de voorbije 50 jaar werd minstens 17 procent van het woud vernietigd, een gebied tweemaal zo groot als Spanje. De vraag naar land blijft intussen stijgen, vooral voor veeteelt, de soja-industrie en biobrandstoffen. Groene long In het Amazonegebied huist niet alleen de grootste diversiteit aan levenssoorten op aarde, het woud is ook onze grootste 'groene long'. Volgens Francisco Ruiz, leider van het 'Living Amazon Initiatief' van WWF, is dringende actie nodig als we het leven op aarde veilig willen stellen. Met het initiatief wil WWF overheden, burgers en de privésector aanzetten om alternatieve scenario's te ontwikkelen die het Amazonegebied voor verdere kaalpluk behoeden. Bio-top Op dit moment vindt in het Japanse Nagoya de biodiversiteitstop van de VN plaats. WWF hoopt dat in het Amazonegebied een systeem van beschermde gebieden kan worden gecreëerd, ondersteund door de verschillende deelnemende landen.