Duizenden planten- en diersoorten op aarde zijn geschikt als voedingsbron. Toch halen we wereldwijd meer dan 90% van alle voedingsenergie uit slechts 15 planten- en 8 diersoorten. Tarwe, rijst en maïs staan met hun drieën in voor meer dan de helft van de voedingsenergie. Slechts 1 rundersoort levert bijna alle koemelk wereldwijd: de Holstein-Friesian, de soort met de hoogste melkproductie. Tegelijk gaan we met onze bodem en natuur om alsof ze bronnen zijn die nooit zullen opdrogen. We rooien op gigantische schaal regenwouden voor de massaproductie van soja, palmolie, oliehoudende zaden, planten voor de suikerproductie, enzovoort. In onze eigen regio verschralen onze akkers tot industriële percelen waarop je nog slechts 1 plantensoort en geen ander leven meer aantreft. Weilanden worden omgeploegd en ingezaaid met 1 grassoort: degene die het meeste opbrengt. Het is groen, maar geen natuur meer. Alle vers...