Het Deense onderzoek werd zopas gepubliceerd in het Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics gepubliceerd is. De studie is gebaseerd op een telefonische bevraging van de moeders van bijna 97.000 Deense kinderen tussen acht en twaalf.De kinderen van moeders die griep kregen tijdens hun zwangerschap bleken dubbel zoveel risico te lopen op autisme.

Antibiotica

Bij langdurige koorts - een week of meer - voor hun 32ste week bleek dat risico zelfs drie keer zo groot. Ook het nemen van antibiotica zou een beperkte impact hebben op de risico's. De onderzoekers raden vrouwen in elk geval aan zich als voorzorgsmaatregel te laten vaccineren. (Belga/TV)

Het Deense onderzoek werd zopas gepubliceerd in het Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics gepubliceerd is. De studie is gebaseerd op een telefonische bevraging van de moeders van bijna 97.000 Deense kinderen tussen acht en twaalf.De kinderen van moeders die griep kregen tijdens hun zwangerschap bleken dubbel zoveel risico te lopen op autisme.Antibiotica Bij langdurige koorts - een week of meer - voor hun 32ste week bleek dat risico zelfs drie keer zo groot. Ook het nemen van antibiotica zou een beperkte impact hebben op de risico's. De onderzoekers raden vrouwen in elk geval aan zich als voorzorgsmaatregel te laten vaccineren. (Belga/TV)