Asteroïde 1998 QE2 passeert tussen 30 mei en 9 juni langs de Aarde. Op 31 mei scheert ze het dichtst langs onze planeet en dat zal de komende twee eeuwen niet meer gebeuren. Gevaar is er niet want de steen zal op een afstand blijven die 15 keer die van de Aarde tot de maan is. ?

De ruimterots werd zoals de naam al doet vermoeden ontdekt in 1998 en heeft dezelfde omvang als de Golden Gate brug in San Francisco, of negen Queen Elizabeth cruiseschepen. De asteroïde werd echter niet vernoemd naar de beroemde transatlantische oceaanschuimer, maar kreeg een welbepaalde code van het Amerikaanse Minor Planet Centre in Massachusetts.

Asteroïde 1998 QE2 passeert tussen 30 mei en 9 juni langs de Aarde. Op 31 mei scheert ze het dichtst langs onze planeet en dat zal de komende twee eeuwen niet meer gebeuren. Gevaar is er niet want de steen zal op een afstand blijven die 15 keer die van de Aarde tot de maan is. ? De ruimterots werd zoals de naam al doet vermoeden ontdekt in 1998 en heeft dezelfde omvang als de Golden Gate brug in San Francisco, of negen Queen Elizabeth cruiseschepen. De asteroïde werd echter niet vernoemd naar de beroemde transatlantische oceaanschuimer, maar kreeg een welbepaalde code van het Amerikaanse Minor Planet Centre in Massachusetts.