De gedachten van de knaagdieren werden opgevangen door elektronische sensoren, en getransporteerd via het internet. Zo moest een rat een oefening doen als hij een rood lichtje zag. Vervolgens werd het brein van de ene proefrat gekoppeld aan dat van nog zeven anderen. Zij immiteerden de oefening van de rat, hoewel ze het rode lichtje niet zagen.

Volgens de wetenschappers legt dit onderzoek en bijhorend experiment de basis voor het koppelen van breinen, het creëren van de zogenoemde 'organische computer'. Zo hopen de wetenschappers complexere vragen of problemen op te lossen die één hersenpan niet alleen kan oplossen. Het onderzoek stoot op verzet van critici. Zij menen dat gedachten niet van het ene stel hersenen naar het andere overgebracht kunnen worden. Bovendien is het experiment voer voor ethische discussies. (EA)

De gedachten van de knaagdieren werden opgevangen door elektronische sensoren, en getransporteerd via het internet. Zo moest een rat een oefening doen als hij een rood lichtje zag. Vervolgens werd het brein van de ene proefrat gekoppeld aan dat van nog zeven anderen. Zij immiteerden de oefening van de rat, hoewel ze het rode lichtje niet zagen. Volgens de wetenschappers legt dit onderzoek en bijhorend experiment de basis voor het koppelen van breinen, het creëren van de zogenoemde 'organische computer'. Zo hopen de wetenschappers complexere vragen of problemen op te lossen die één hersenpan niet alleen kan oplossen. Het onderzoek stoot op verzet van critici. Zij menen dat gedachten niet van het ene stel hersenen naar het andere overgebracht kunnen worden. Bovendien is het experiment voer voor ethische discussies. (EA)