Volg op 12 november live de komeetlanding op Knack.be vanaf 9 uur

Op 12 november kijkt de hele wereld naar een komeet met de naam '67P/Churyumov-Gerasimenko'. Die wordt momenteel achterna gejaagd door de Europese ruimtesonde Rosetta. Maar er is meer. Rosetta zal binnenkort voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid proberen om een ruimtesonde op de komeet te laten landen. Wetenschappers zullen dan kunnen onderzoeken of kometen de bouwstenen bevatten voor het leven op onze eigen aarde.

Het klinkt allemaal vrij abstract, maar in plaats van een eenvoudig educatief filmpje op YouTube te zetten, lanceert de ESA een heuse met special effects geanimeerde sciencefictionkortfilm, geregisseerd door de Poolse regisseur Tomasz Bagi?ski en met Game of Thrones-acteur Aiden Gillen. Of hoe wetenschap sciencefiction wordt... Op die manier wil de ESA de ruimtevaart naar het hart van de samenleving brengen, via entertainment..

In de film 'Ambition' ziet u twee mensen in de toekomst terugkijken op de 'voorhistosrische' Rosetta-missie, die op 12 november plaatsvindt.

Op 12 november kijkt de hele wereld naar een komeet met de naam '67P/Churyumov-Gerasimenko'. Die wordt momenteel achterna gejaagd door de Europese ruimtesonde Rosetta. Maar er is meer. Rosetta zal binnenkort voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid proberen om een ruimtesonde op de komeet te laten landen. Wetenschappers zullen dan kunnen onderzoeken of kometen de bouwstenen bevatten voor het leven op onze eigen aarde. Het klinkt allemaal vrij abstract, maar in plaats van een eenvoudig educatief filmpje op YouTube te zetten, lanceert de ESA een heuse met special effects geanimeerde sciencefictionkortfilm, geregisseerd door de Poolse regisseur Tomasz Bagi?ski en met Game of Thrones-acteur Aiden Gillen. Of hoe wetenschap sciencefiction wordt... Op die manier wil de ESA de ruimtevaart naar het hart van de samenleving brengen, via entertainment.. In de film 'Ambition' ziet u twee mensen in de toekomst terugkijken op de 'voorhistosrische' Rosetta-missie, die op 12 november plaatsvindt.