Het bestaan van buitenaards leven en ufo's wordt door de Amerikaanse regering achter gehouden, zo beweert de voormalige NASA-astronaut en zesde man op de maan, Edgar Mitchell. Dat meldt CNN.

"We zijn niet alleen", zegt de 78-jarige Mitchell. "Aliens bestaan weldegelijk, maar de waarheid wordt toegedekt door de Verenigde Staten."

De ex-astronaut, die deel uitmaakte van de Apollo 14-maanmissie in 1971, deed zijn uitspraken op de vijfde editie van de jaarlijkse X-Conference, een bijeenkomst van mensen die geloven in ufo's en buitenaardse vormen van leven.

"Wij zijn voorbestemd om te leven in een planetaire gemeenschap. We moeten bereid zijn om ver buiten onze planeet en ons zonnestelsel te kijken om te weten wat er zich daar echt afspeelt."

De astronaut beweert ook dat hij een poging ondernam om het 'Roswell-incident' uit 1947 te onderzoeken. Roswell in de staat New Mexico, waar Mitchell opgroeide, was volgens believers de plaats waar in 1947 een UFO crashte. Volgens Mitchell werden de inwoners door het leger aangemaand om daarover te zwijgen. Een admiraal bij het Pentagon zou de ufotheorie hebben bevestigd, maar hij trok later zijn verklaringen weer in.

De NASA beweert dat de organisatie "niet betrokken is bij eender welke geheimhouding over buitenaards leven, op deze planeet of ergens anders".

Het bestaan van buitenaards leven en ufo's wordt door de Amerikaanse regering achter gehouden, zo beweert de voormalige NASA-astronaut en zesde man op de maan, Edgar Mitchell. Dat meldt CNN. "We zijn niet alleen", zegt de 78-jarige Mitchell. "Aliens bestaan weldegelijk, maar de waarheid wordt toegedekt door de Verenigde Staten."De ex-astronaut, die deel uitmaakte van de Apollo 14-maanmissie in 1971, deed zijn uitspraken op de vijfde editie van de jaarlijkse X-Conference, een bijeenkomst van mensen die geloven in ufo's en buitenaardse vormen van leven. "Wij zijn voorbestemd om te leven in een planetaire gemeenschap. We moeten bereid zijn om ver buiten onze planeet en ons zonnestelsel te kijken om te weten wat er zich daar echt afspeelt."De astronaut beweert ook dat hij een poging ondernam om het 'Roswell-incident' uit 1947 te onderzoeken. Roswell in de staat New Mexico, waar Mitchell opgroeide, was volgens believers de plaats waar in 1947 een UFO crashte. Volgens Mitchell werden de inwoners door het leger aangemaand om daarover te zwijgen. Een admiraal bij het Pentagon zou de ufotheorie hebben bevestigd, maar hij trok later zijn verklaringen weer in. De NASA beweert dat de organisatie "niet betrokken is bij eender welke geheimhouding over buitenaards leven, op deze planeet of ergens anders".