De onbemande Dragon-capsule wordt door een Falcon-9 draagraket van het Californische SpaceX naar het ISS geslingerd.

Eenmaal de Dragon bij de spacemeccano aankomt, moet de bemanning van het ISS de capsule met de robotarm van het station grijpen en aanhechten.

Als de missie slaagt, wordt het meteen de eerste keer dat een privaat ruimteschip kan aankoppelen aan het ISS.

Gewijzigd ruimtebeleid
De missie is het begin van grote veranderingen in het Amerikaanse ruimtebeleid.

Sinds de spaceshuttle op stal ging, hebben de VS geen autonoom vervoer naar en van het ISS meer. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hoopt op die manier geld te besparen dat kan geïnvesteerd worden in missies naar asteroïden en Mars.

Later in het decennium zullen ook astronauten met private ruimtetuigen van en naar het ISS gebracht worden. (Belga/TE)

De onbemande Dragon-capsule wordt door een Falcon-9 draagraket van het Californische SpaceX naar het ISS geslingerd. Eenmaal de Dragon bij de spacemeccano aankomt, moet de bemanning van het ISS de capsule met de robotarm van het station grijpen en aanhechten. Als de missie slaagt, wordt het meteen de eerste keer dat een privaat ruimteschip kan aankoppelen aan het ISS. Gewijzigd ruimtebeleid De missie is het begin van grote veranderingen in het Amerikaanse ruimtebeleid. Sinds de spaceshuttle op stal ging, hebben de VS geen autonoom vervoer naar en van het ISS meer. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hoopt op die manier geld te besparen dat kan geïnvesteerd worden in missies naar asteroïden en Mars. Later in het decennium zullen ook astronauten met private ruimtetuigen van en naar het ISS gebracht worden. (Belga/TE)