Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua bekend gemaakt.

De drie bemanningsleden brengen een bezoek aan Tiangong 1 (Hemels Paleis 1), een ruimtelaboratorium dat China vorig jaar lanceerde. Het is de eerste keer dat een bemande sonde het lab bezoekt.

Strijd

De Tiangong 1 is de voorloper van het eigen ruimtestation dat China in 2020 af wil hebben. Over enkele jaren worden Tiangong-2 en Tiangong-3 de ruimte ingebracht. Die vormen de basis voor het te bouwen ruimtestation.

Maandag werd bekend gemaakt dat twee Chinese vrouwen zouden strijden om een felbegeerde plek in de Shenzhou-9. Liu Yang kwam als winnaar uit de bus. Ze is blij dat ze de eerste vrouwelijke 'taikonaut' wordt, zoals de Chinezen hun astronauten noemen.

'Ik voel me vereerd dat ik namens honderden miljoenen vrouwelijke Chinese burgers de ruimte in mag,' zegt Liu Yang aan persbureau Xinhua.

Goeie adem

De twee vrouwen die meededen aan het astronautenprogramma werden jaren eerder volgens een streng proces geselecteerd. Zo moesten de kandidaten moeder zijn en een goede adem hebben, schrijft The Guardian.

Na de VS en Rusland is China het derde land dat mensen in een baan rond de aarde brengt. China heeft drie eerdere bemande vluchten uitgevoerd. (Annebelle De Bruijn/Elsevier)

Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua bekend gemaakt. De drie bemanningsleden brengen een bezoek aan Tiangong 1 (Hemels Paleis 1), een ruimtelaboratorium dat China vorig jaar lanceerde. Het is de eerste keer dat een bemande sonde het lab bezoekt. Strijd De Tiangong 1 is de voorloper van het eigen ruimtestation dat China in 2020 af wil hebben. Over enkele jaren worden Tiangong-2 en Tiangong-3 de ruimte ingebracht. Die vormen de basis voor het te bouwen ruimtestation. Maandag werd bekend gemaakt dat twee Chinese vrouwen zouden strijden om een felbegeerde plek in de Shenzhou-9. Liu Yang kwam als winnaar uit de bus. Ze is blij dat ze de eerste vrouwelijke 'taikonaut' wordt, zoals de Chinezen hun astronauten noemen. 'Ik voel me vereerd dat ik namens honderden miljoenen vrouwelijke Chinese burgers de ruimte in mag,' zegt Liu Yang aan persbureau Xinhua. Goeie adem De twee vrouwen die meededen aan het astronautenprogramma werden jaren eerder volgens een streng proces geselecteerd. Zo moesten de kandidaten moeder zijn en een goede adem hebben, schrijft The Guardian. Na de VS en Rusland is China het derde land dat mensen in een baan rond de aarde brengt. China heeft drie eerdere bemande vluchten uitgevoerd. (Annebelle De Bruijn/Elsevier)