Ongeveer een op drie (jonge) vrouwen zou toegeven al meer dan eens in het e-mailbestand van haar partner te hebben ingebroken op zoek naar sporen van eventuele ontrouw. Ze zouden ook de Facebook- en gsm-gegevens van hun partner controleren. Mannen zouden dat iets minder doen (of toch iets minder toegeven), maar zij maken dan weer véél meer gebruik van technologische gadgets, zoals verborgen gps-systemen, om het doen en laten van hun partner te tracen.

James Bond
Volgens het vakblad Computers in Human Behavior zou tussen drie en vijf procent van de mannen weleens technologie gebruiken om hun partner te 'monitoren' - een cijfer dat de auteurs van het verslag 'schokkend' noemden. Zeker omdat uit het onderzoek bleek dat de technologiefreaks die zich tot zulke spionagedaden verlaagden, er meestal ook plezier in vonden. Ze wilden blijkbaar graag op hun manier eens James Bond zijn.

Twee procent van de mannen had software op de computer van hun partner geïnstalleerd, die de informatie die op het scherm kwam naar hun eigen pc doorstuurde. Computers zijn slecht nieuws voor privédetectives. En voor digitaal argeloze mensen die iets te verbergen hebben. (DDR)

Ongeveer een op drie (jonge) vrouwen zou toegeven al meer dan eens in het e-mailbestand van haar partner te hebben ingebroken op zoek naar sporen van eventuele ontrouw. Ze zouden ook de Facebook- en gsm-gegevens van hun partner controleren. Mannen zouden dat iets minder doen (of toch iets minder toegeven), maar zij maken dan weer véél meer gebruik van technologische gadgets, zoals verborgen gps-systemen, om het doen en laten van hun partner te tracen. James Bond Volgens het vakblad Computers in Human Behavior zou tussen drie en vijf procent van de mannen weleens technologie gebruiken om hun partner te 'monitoren' - een cijfer dat de auteurs van het verslag 'schokkend' noemden. Zeker omdat uit het onderzoek bleek dat de technologiefreaks die zich tot zulke spionagedaden verlaagden, er meestal ook plezier in vonden. Ze wilden blijkbaar graag op hun manier eens James Bond zijn. Twee procent van de mannen had software op de computer van hun partner geïnstalleerd, die de informatie die op het scherm kwam naar hun eigen pc doorstuurde. Computers zijn slecht nieuws voor privédetectives. En voor digitaal argeloze mensen die iets te verbergen hebben. (DDR)