Een derde van de wereldwijd geproduceerde voedsel wordt verspild of gaat verloren. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De resultaten werden maandag voorgesteld in het Duitse Düsseldorf op het congres "Save Food".

In de Westerse landen verspilt elke burger jaarlijks gemiddeld 115 kilo voedsel. In armere regio's zoals Afrika of Zuidoost-Azië blijft de verspilling beperkt tot 11 kilo. In de ontwikkelingslanden gaat voedsel vooral verloren bij het transport. In de geïndustrialiseerde landen zijn vooral handelaars en consumenten verantwoordelijk.

Overdreven voorzichtig De studie zegt dat consumenten hun aankopen slecht plannen en overdreven voorzichtig zijn met houdbaarheidsdata.

Op het congres van maandag en dinsdag in Düsseldorf wisselen experts gedachten uit over het probleem van de verspilling van levensmiddelen. Het is een project van de FAO en de handelsbeurs Düsseldorf Messe. (Belga/TE)

Een derde van de wereldwijd geproduceerde voedsel wordt verspild of gaat verloren. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De resultaten werden maandag voorgesteld in het Duitse Düsseldorf op het congres "Save Food". In de Westerse landen verspilt elke burger jaarlijks gemiddeld 115 kilo voedsel. In armere regio's zoals Afrika of Zuidoost-Azië blijft de verspilling beperkt tot 11 kilo. In de ontwikkelingslanden gaat voedsel vooral verloren bij het transport. In de geïndustrialiseerde landen zijn vooral handelaars en consumenten verantwoordelijk. Overdreven voorzichtig De studie zegt dat consumenten hun aankopen slecht plannen en overdreven voorzichtig zijn met houdbaarheidsdata. Op het congres van maandag en dinsdag in Düsseldorf wisselen experts gedachten uit over het probleem van de verspilling van levensmiddelen. Het is een project van de FAO en de handelsbeurs Düsseldorf Messe. (Belga/TE)