Hierboven ziet u een foto van de Melkweg van maar liefst 46 miljard pixels. Het is de grootste foto van de ruimte ooit door de mens genomen.

Astronomen van de Universiteit van Bochum in Duitsland hadden vijf jaar nodig om deze foto te maken. Het is een compositie van 268 individuele beelden die gemaakt werden door het observatorium van de universiteit in de Atacamawoestijn in Chili.

Op deze speciale website kan u navigeren in het immense beeld en inzoomen op aparte objecten (aanraders zijn de grote ster Eta Carinae (een type B hyperreus), of de Lagunenevel). Dat is ook nodig, want het gaat om een beeld van maar liefst 194 gigabyte wat haast onmogelijk is om in een keer weer te geven. (TE)

Hierboven ziet u een foto van de Melkweg van maar liefst 46 miljard pixels. Het is de grootste foto van de ruimte ooit door de mens genomen. Astronomen van de Universiteit van Bochum in Duitsland hadden vijf jaar nodig om deze foto te maken. Het is een compositie van 268 individuele beelden die gemaakt werden door het observatorium van de universiteit in de Atacamawoestijn in Chili. Op deze speciale website kan u navigeren in het immense beeld en inzoomen op aparte objecten (aanraders zijn de grote ster Eta Carinae (een type B hyperreus), of de Lagunenevel). Dat is ook nodig, want het gaat om een beeld van maar liefst 194 gigabyte wat haast onmogelijk is om in een keer weer te geven. (TE)