Meer dan 18.300 mensen hebben zich aangemeld voor de astronautenopleiding van de Nasa in 2017. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2012, de meest recente opleiding van de Nasa. Het vorige record staat op 8.000 kandidaten, in 1978, toen het spaceshuttle-programma werd aangekondigd en ook vrouwen zich voor het eerst mochten aanmelden.

De inschrijvingsperiode liep sinds 14 december, maar nu begint het echte werk pas. De komende 18 maanden zal de ruimtevaartorganisatie 14 geïnteresseerden selecteren om kandidaat-astronaut te worden. Daarna volgt een training van 2 jaar vooraleer ze mogelijk een ruimtemissie toebedeeld krijgen. De training bestaat onder meer uit het besturen van ruimtetuigen, het aanleren van ruimtewandelingen, teamwork en de Russische taal.

'Het is voor mij helemaal geen verrassing dat zo veel Amerikanen met diverse achtergronden persoonlijk willen bijdragen aan onze missie naar Mars', aldus Nasa-directeur Charlie Bolden in een mededeling. Volgens Bolden zal 'deze groep astronauten de Mars-generatie aanzetten tot nieuwe hoogtes en ons helpen bij het realiseren van het zetten van voetstappen op de rode planeet'. (TE)

Meer dan 18.300 mensen hebben zich aangemeld voor de astronautenopleiding van de Nasa in 2017. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2012, de meest recente opleiding van de Nasa. Het vorige record staat op 8.000 kandidaten, in 1978, toen het spaceshuttle-programma werd aangekondigd en ook vrouwen zich voor het eerst mochten aanmelden.De inschrijvingsperiode liep sinds 14 december, maar nu begint het echte werk pas. De komende 18 maanden zal de ruimtevaartorganisatie 14 geïnteresseerden selecteren om kandidaat-astronaut te worden. Daarna volgt een training van 2 jaar vooraleer ze mogelijk een ruimtemissie toebedeeld krijgen. De training bestaat onder meer uit het besturen van ruimtetuigen, het aanleren van ruimtewandelingen, teamwork en de Russische taal.'Het is voor mij helemaal geen verrassing dat zo veel Amerikanen met diverse achtergronden persoonlijk willen bijdragen aan onze missie naar Mars', aldus Nasa-directeur Charlie Bolden in een mededeling. Volgens Bolden zal 'deze groep astronauten de Mars-generatie aanzetten tot nieuwe hoogtes en ons helpen bij het realiseren van het zetten van voetstappen op de rode planeet'. (TE)