Uit een studie van 1.000 proefpersonen, die gepubliceerd werd in de the British Journal of Sports Medicine, blijkt dat een actief leven de kans op verkoudheden bijna halveert en, indien men toch ziek wordt, de infectie minder erg maakt.

Amerikaanse wetenschappers van de Appalachian State University in North Carolina ontdekten dat mensen die minstens vijf dagen per week sporten het risico op verkoudheden met 43 tot 46 procent verminderen. Sporten helpt ook om de ernst van de symptomen te verminderen.

Door te sporten stijgt het aantal immuunsysteemcellen in het lichaam tijdelijk. Hoewel deze waarden al binnen enkele uren opnieuw dalen, geven ze aan het immuunsysteem een boost om indringers aan te vallen.

Een volwassene loopt zo'n twee tot vijf verkoudheden per jaar op. Niemand ontsnapt er aan, maar volwassenen met kinderen lopen een groter risico. De studie bevestigt tevens eerdere bevindingen dat veel fruit eten en stress vermijden de frequentie van verkoudheden verminderen.

Uit een studie van 1.000 proefpersonen, die gepubliceerd werd in de the British Journal of Sports Medicine, blijkt dat een actief leven de kans op verkoudheden bijna halveert en, indien men toch ziek wordt, de infectie minder erg maakt. Amerikaanse wetenschappers van de Appalachian State University in North Carolina ontdekten dat mensen die minstens vijf dagen per week sporten het risico op verkoudheden met 43 tot 46 procent verminderen. Sporten helpt ook om de ernst van de symptomen te verminderen. Door te sporten stijgt het aantal immuunsysteemcellen in het lichaam tijdelijk. Hoewel deze waarden al binnen enkele uren opnieuw dalen, geven ze aan het immuunsysteem een boost om indringers aan te vallen. Een volwassene loopt zo'n twee tot vijf verkoudheden per jaar op. Niemand ontsnapt er aan, maar volwassenen met kinderen lopen een groter risico. De studie bevestigt tevens eerdere bevindingen dat veel fruit eten en stress vermijden de frequentie van verkoudheden verminderen.