De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft enkele documenten openbaar gemaakt die een kleine inkijk gunnen in het reilen en zeilen op Area 51, een van de meest mysterieuze militaire basissen ter wereld.

Autopsiekamer voor aliens

Er werd ook een kaart van het gebied beschikbaar gesteld, maar daarop zijn geen aanwijzingen te vinden over de aanwezigheid van een autopsiekamer voor aliens, die volgens samenzweringstheoretici te vinden is op het terrein.

Area 51 ligt in de Nevadawoestijn boven Las Vegas en zou een neergestorte ufo of, minstens, een overleden alien herbergen. In 1947 zou in Roswell een ufo zijn gecrasht die volgens de overlevering naar Area 51 werd gebracht.

Testcentrum voor verkenningsvliegtuigen

Daarvan is in de CIA-documenten niets terug te vinden. Er is wel te lezen dat de basis diende als testcentrum voor de verkenningsvliegtuigen U-2 en U-12 in de jaren vijftig en zestig.

De documenten werden gepubliceerd op vraag van Jeffrey T. Richelson van de National Security Archives, die onderzoek doet naar de Amerikaanse bewaking van het luchtruim.

Het is de eerste keer dat de Amerikaanse overheid dergelijke informatie vrijgeeft over de basis. (Belga/EE)

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft enkele documenten openbaar gemaakt die een kleine inkijk gunnen in het reilen en zeilen op Area 51, een van de meest mysterieuze militaire basissen ter wereld.Autopsiekamer voor aliens Er werd ook een kaart van het gebied beschikbaar gesteld, maar daarop zijn geen aanwijzingen te vinden over de aanwezigheid van een autopsiekamer voor aliens, die volgens samenzweringstheoretici te vinden is op het terrein. Area 51 ligt in de Nevadawoestijn boven Las Vegas en zou een neergestorte ufo of, minstens, een overleden alien herbergen. In 1947 zou in Roswell een ufo zijn gecrasht die volgens de overlevering naar Area 51 werd gebracht.Testcentrum voor verkenningsvliegtuigen Daarvan is in de CIA-documenten niets terug te vinden. Er is wel te lezen dat de basis diende als testcentrum voor de verkenningsvliegtuigen U-2 en U-12 in de jaren vijftig en zestig. De documenten werden gepubliceerd op vraag van Jeffrey T. Richelson van de National Security Archives, die onderzoek doet naar de Amerikaanse bewaking van het luchtruim. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse overheid dergelijke informatie vrijgeeft over de basis. (Belga/EE)