In het kader van de Chang'e-3-missie, is de Chinese robotjeep Yutu een dag geleden veilig geland op de maan. China is daarmee het derde land, na de Verenigde Staten en China, dat erin slaagt een zachte landing op de natuurlijke satelliet van de aarde te maken.

Imago

De laatste keer dat een landing op de maan werd uitgevoerd, is intussen 37 jaar geleden. De sonde, de Chang'e-3, draagt aan boord het maankarretje 'Konijn van Jade', dat we op de beelden de maan zien oprijden.

De maanlanding is los van de wetenschappelijke waarde ook erg belangrijk voor het imago van China. De dramatische muziek die de Chinese staatstelevisie monteerde bij de beelden,doet dan ook eerder denken aan een siencefictionfilm, dan aan een wetenschappelijk project. (AVE)

In het kader van de Chang'e-3-missie, is de Chinese robotjeep Yutu een dag geleden veilig geland op de maan. China is daarmee het derde land, na de Verenigde Staten en China, dat erin slaagt een zachte landing op de natuurlijke satelliet van de aarde te maken. De laatste keer dat een landing op de maan werd uitgevoerd, is intussen 37 jaar geleden. De sonde, de Chang'e-3, draagt aan boord het maankarretje 'Konijn van Jade', dat we op de beelden de maan zien oprijden. De maanlanding is los van de wetenschappelijke waarde ook erg belangrijk voor het imago van China. De dramatische muziek die de Chinese staatstelevisie monteerde bij de beelden,doet dan ook eerder denken aan een siencefictionfilm, dan aan een wetenschappelijk project. (AVE)