"De start van kolonies op Mars is technisch en financieel mogelijk, zelfs in deze tijden van economische moeilijkheden", zei de 83-jarige astronaut tijdens een conferentie op de George Washington University over de verovering van de rode planeet.

"De Verenigde Staten moeten de leider blijven in de ruimtevaart en ik denk dat we ook kunnen rekenen op de dynamiek van de private sector om een systeem te ontwikkelen dat het zou mogelijk maken zich te vestigen op Mars", aldus Aldrin, die in 1969 als tweede mens ooit voet zette op de maan.

Voorbij de maan

Dezelfde visie doet hij uit de doeken in een nieuw boek, met als titel "Mission to Mars: My Vision for Space Exploration".

"We zouden onze aandacht en de inspanningen van de Nasa moeten concentreren om tegen de jaren 2030-2040 een permanente menselijke aanwezigheid op Mars te bewerkstelligen", legde hij uit. "Ik zie niets anders dat deze regering zou kunnen doen om de wereld te tonen dat de Verenigde Staten de koploper blijven op het vlak van ruimte-exploratie. We zijn nu klaar om mensen voorbij de maan te sturen." (Belga/TV)

"De start van kolonies op Mars is technisch en financieel mogelijk, zelfs in deze tijden van economische moeilijkheden", zei de 83-jarige astronaut tijdens een conferentie op de George Washington University over de verovering van de rode planeet. "De Verenigde Staten moeten de leider blijven in de ruimtevaart en ik denk dat we ook kunnen rekenen op de dynamiek van de private sector om een systeem te ontwikkelen dat het zou mogelijk maken zich te vestigen op Mars", aldus Aldrin, die in 1969 als tweede mens ooit voet zette op de maan.Voorbij de maan Dezelfde visie doet hij uit de doeken in een nieuw boek, met als titel "Mission to Mars: My Vision for Space Exploration". "We zouden onze aandacht en de inspanningen van de Nasa moeten concentreren om tegen de jaren 2030-2040 een permanente menselijke aanwezigheid op Mars te bewerkstelligen", legde hij uit. "Ik zie niets anders dat deze regering zou kunnen doen om de wereld te tonen dat de Verenigde Staten de koploper blijven op het vlak van ruimte-exploratie. We zijn nu klaar om mensen voorbij de maan te sturen." (Belga/TV)