Een laatste poging om een lekkende oliebron in de Golf van Mexico met de zogenaamde Top Kill-methode te dichten, is mislukt. Dat heeft het Britse olieconcern BP bekendgemaakt.

De maatschappij gaat nu op zoek naar een andere methode om de stroom olie een halt toe te roepen. Volgens Doug Suttles, één van de hoofdverantwoordelijken van de operatie, wordt er gedacht aan een overkapping.

Er werd drie dagen geprobeerd om het lek te stoppen door allerlei materialen in het gat te pompen om het te kunnen afsluiten. Maar dat is dus niet gelukt. Volgens admiraal Mary Landry van de Amerikaanse kustwacht was 'Top Kill' een teleurstelling.

Oorzaak van het lek was een explosie op 20 april op het olieplatform Deepwater Horizon, ongeveer 80 kilometer voor de Amerikaanse zuidkust. Na veertig dagen stroomt er nog steeds olie in de zee.

Carol Browner, een belangrijk energie- en klimaatadviseur van het Witte Huis, noemde het olielek zondag waarschijnlijk de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.

Een laatste poging om een lekkende oliebron in de Golf van Mexico met de zogenaamde Top Kill-methode te dichten, is mislukt. Dat heeft het Britse olieconcern BP bekendgemaakt.De maatschappij gaat nu op zoek naar een andere methode om de stroom olie een halt toe te roepen. Volgens Doug Suttles, één van de hoofdverantwoordelijken van de operatie, wordt er gedacht aan een overkapping.Er werd drie dagen geprobeerd om het lek te stoppen door allerlei materialen in het gat te pompen om het te kunnen afsluiten. Maar dat is dus niet gelukt. Volgens admiraal Mary Landry van de Amerikaanse kustwacht was 'Top Kill' een teleurstelling. Oorzaak van het lek was een explosie op 20 april op het olieplatform Deepwater Horizon, ongeveer 80 kilometer voor de Amerikaanse zuidkust. Na veertig dagen stroomt er nog steeds olie in de zee.Carol Browner, een belangrijk energie- en klimaatadviseur van het Witte Huis, noemde het olielek zondag waarschijnlijk de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.