Wetenschappers hebben gemeten dat de beroemde Londense klokkentoren aan de oever van de Theems in een hoek van 0,26 graden in de richting van het noordwesten begint over te hellen. Verschillende Britse media berichtten dit maandag. Als

mogelijke oorzaak wordt de ondergrondse metro genoemd.

Toeristen

De overhelling is al met het blote oog merkbaar. "Ik heb toeristen

horen zeggen, dat de toren niet helemaal recht staat - en ze hebben gelijk", zei professor John Burland, die met de metingen belast werd.

Instortingsgevaar over 4.000 jaar

Een instortingsgevaar bestaat er volgens berekeningen pas over 4000 jaar. Van een scheve stand zoals bij de Toren van Pisa is Big Ben nog ververwijderd. In Pisa bedraagt de overhelling al vier graden. (Belga/EE)

Wetenschappers hebben gemeten dat de beroemde Londense klokkentoren aan de oever van de Theems in een hoek van 0,26 graden in de richting van het noordwesten begint over te hellen. Verschillende Britse media berichtten dit maandag. Als mogelijke oorzaak wordt de ondergrondse metro genoemd. Toeristen De overhelling is al met het blote oog merkbaar. "Ik heb toeristen horen zeggen, dat de toren niet helemaal recht staat - en ze hebben gelijk", zei professor John Burland, die met de metingen belast werd. Instortingsgevaar over 4.000 jaar Een instortingsgevaar bestaat er volgens berekeningen pas over 4000 jaar. Van een scheve stand zoals bij de Toren van Pisa is Big Ben nog ververwijderd. In Pisa bedraagt de overhelling al vier graden. (Belga/EE)