De passage staat op nummer zes van de top twintig van dichtste passages langs de Aarde. Er is echter nooit enig gevaar geweest op een botsing.

'Dichtbij'
De afstand van 14.000 km lijkt groot, maar is het niet. Het is slechts 0,05 keer de afstand Aarde-Maan en dichter dan de geostationaire satellieten die op ongeveer 36.000 km hoogte rond onze planeet wentelen. Vorig jaar passeerde een andere asteroïde de Aarde op slechts 0,03 keer de afstand Aarde-Maan. Die passage veroverde meteen de eerste plaats in de top twintig.

Late ontdekking

Deze asteroïde werd maandag pas ontdekt, maar het was vrij snel duidelijk dat er geen gevaar op botsing was. En had het ding wel met de Aarde gebotst, dan had het waarschijnlijk geen noemenswaardige schade aangericht. "De asteroïde zou bijna helemaal opbranden in de atmosfeer, waarbij enkel relatief kleine meteorieten op de grond zouden ploffen", meldde de website spaceweather.com ruim op voorhand. (Belga/GM)

De passage staat op nummer zes van de top twintig van dichtste passages langs de Aarde. Er is echter nooit enig gevaar geweest op een botsing. 'Dichtbij' De afstand van 14.000 km lijkt groot, maar is het niet. Het is slechts 0,05 keer de afstand Aarde-Maan en dichter dan de geostationaire satellieten die op ongeveer 36.000 km hoogte rond onze planeet wentelen. Vorig jaar passeerde een andere asteroïde de Aarde op slechts 0,03 keer de afstand Aarde-Maan. Die passage veroverde meteen de eerste plaats in de top twintig. Late ontdekking Deze asteroïde werd maandag pas ontdekt, maar het was vrij snel duidelijk dat er geen gevaar op botsing was. En had het ding wel met de Aarde gebotst, dan had het waarschijnlijk geen noemenswaardige schade aangericht. "De asteroïde zou bijna helemaal opbranden in de atmosfeer, waarbij enkel relatief kleine meteorieten op de grond zouden ploffen", meldde de website spaceweather.com ruim op voorhand. (Belga/GM)