The World Outside My Window, zo heet de nieuwe videomontage die een beeld geeft van de aarde zoals een astronaut hem ziet vanuit een raam in het Internationaal Ruimtestation ISS.

De video is samengesteld uit stilstaande beelden. Het gaat om zogenaamde time-lapsefotografie die een versnelde film oplevert en zo een fantastisch beeld geeft van iets dat anders niet te filmen zou zijn.

The World Outside My Window is gemaakt door filmstudent David Petersen. Hij breide de film aan elkaar met stilstaande beelden die vanuit het ISS gemaakt zijn tijdens drie missies tussen september 2011 en juli 2012.

Er bestaan wel meer indrukwekkende films van de aarde, maar het bijzondere aan deze video is dat hij perfect het gevoel weergeeft van wat een astronaut meemaakt als hij door het raampje van zijn ruimtestation kijkt.

De film is een vervolg op All Alone in the Night, ook een blik op de aarde vanuit het ISS die twee jaar geleden een grote hit op het internet was.

Het loont de moeite om de video uit te kijken tot op het einde. Iets over twee minuten verschijnt een fantastisch beeld van de komeet Lovejoy en helemaal op het einde zien we astronaut Don Petit aan het werk in het ISS. Hij hangt ondersteboven met op de achtergrond een zonsopgang boven de Filippijnen.

Don Petit nam de meeste stilstaande beelden waaruit deze film is samengesteld met een fototoestel. (EE)

The World Outside My Window, zo heet de nieuwe videomontage die een beeld geeft van de aarde zoals een astronaut hem ziet vanuit een raam in het Internationaal Ruimtestation ISS. De video is samengesteld uit stilstaande beelden. Het gaat om zogenaamde time-lapsefotografie die een versnelde film oplevert en zo een fantastisch beeld geeft van iets dat anders niet te filmen zou zijn. The World Outside My Window is gemaakt door filmstudent David Petersen. Hij breide de film aan elkaar met stilstaande beelden die vanuit het ISS gemaakt zijn tijdens drie missies tussen september 2011 en juli 2012. Er bestaan wel meer indrukwekkende films van de aarde, maar het bijzondere aan deze video is dat hij perfect het gevoel weergeeft van wat een astronaut meemaakt als hij door het raampje van zijn ruimtestation kijkt. De film is een vervolg op All Alone in the Night, ook een blik op de aarde vanuit het ISS die twee jaar geleden een grote hit op het internet was.Het loont de moeite om de video uit te kijken tot op het einde. Iets over twee minuten verschijnt een fantastisch beeld van de komeet Lovejoy en helemaal op het einde zien we astronaut Don Petit aan het werk in het ISS. Hij hangt ondersteboven met op de achtergrond een zonsopgang boven de Filippijnen. Don Petit nam de meeste stilstaande beelden waaruit deze film is samengesteld met een fototoestel. (EE)