De delegatie telt onder anderen twee leden van ministerieel niveau: hoofd van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst Suh Hoon en Nationaal Veiligheidsadviseur Chung Eui-yong.

Volgens het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap zal de delegatie in Pyongyang Kim Jong-un ontmoeten op een diner van de Noord-Koreaanse leider.

Toenadering

De zeldzame ontmoeting op topniveau moet enerzijds de relaties tussen het Zuiden en het Noorden verder verwarmen, maar anderzijds ook een nieuwe dialoog tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten bewerkstelligen.

Seoel en Pyongyang zochten de voorbije weken, in het kader van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, reeds toenadering tot elkaar.

Verenigde Staten

Op een persmoment zei veiligheidsadviseur Chung dat hij in het noorden de boodschap van president Moon Jae-in zou overmaken 'om de dialoog en de verbetering in de onderlinge relaties te handhaven en het Koreaanse schiereiland te denucleariseren'. Ook wil hij 'dieptegesprekken voeren over de verschillende manieren waarop de gesprekken tussen het Noorden en de Verenigde Staten kunnen hervat worden'.

De Amerikaanse president Donald Trump zei afgelopen weekend nog dat Washington bereid is om met Noord-Korea rond de tafel te zitten, maar dat Pyongyang eerst zijn kernprogramma moet stopzetten. Noord-Korea wil echter niet weten van door de VS opgelegde voorwaarden om de dialoog herop te starten.

De delegatie telt onder anderen twee leden van ministerieel niveau: hoofd van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst Suh Hoon en Nationaal Veiligheidsadviseur Chung Eui-yong. Volgens het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap zal de delegatie in Pyongyang Kim Jong-un ontmoeten op een diner van de Noord-Koreaanse leider. De zeldzame ontmoeting op topniveau moet enerzijds de relaties tussen het Zuiden en het Noorden verder verwarmen, maar anderzijds ook een nieuwe dialoog tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten bewerkstelligen. Seoel en Pyongyang zochten de voorbije weken, in het kader van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, reeds toenadering tot elkaar. Op een persmoment zei veiligheidsadviseur Chung dat hij in het noorden de boodschap van president Moon Jae-in zou overmaken 'om de dialoog en de verbetering in de onderlinge relaties te handhaven en het Koreaanse schiereiland te denucleariseren'. Ook wil hij 'dieptegesprekken voeren over de verschillende manieren waarop de gesprekken tussen het Noorden en de Verenigde Staten kunnen hervat worden'.De Amerikaanse president Donald Trump zei afgelopen weekend nog dat Washington bereid is om met Noord-Korea rond de tafel te zitten, maar dat Pyongyang eerst zijn kernprogramma moet stopzetten. Noord-Korea wil echter niet weten van door de VS opgelegde voorwaarden om de dialoog herop te starten.