Dat heeft het ministerie van Eenmaking bekendgemaakt. Het geld zal vooral worden aangewend om de Noord-Koreaanse wegen en spoornetwerken te moderniseren.

De verhoging van het budget maakt deel uit van het akkoord dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in bereikten op hun historische top op 27 april in Panmunjeom. Daarin kwamen beide leiders overeen om toe te werken naar 'een gebalanceerde economie en gezamenlijke welvaart op het Koreaanse schiereiland'.

Noord-Korea krijgt het geld echter niet zomaar, benadrukt het ministerie van Eenmaking. Een aantal investeringen zal afhangen van de vooruitgang die Pyongyang boekt met betrekking tot nucleaire ontwapening en de onderhandelingen met de Verenigde Staten en andere lidstaten van de Verenigde Naties over de internationale sancties tegen Noord-Korea.

Dat heeft het ministerie van Eenmaking bekendgemaakt. Het geld zal vooral worden aangewend om de Noord-Koreaanse wegen en spoornetwerken te moderniseren.De verhoging van het budget maakt deel uit van het akkoord dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in bereikten op hun historische top op 27 april in Panmunjeom. Daarin kwamen beide leiders overeen om toe te werken naar 'een gebalanceerde economie en gezamenlijke welvaart op het Koreaanse schiereiland'. Noord-Korea krijgt het geld echter niet zomaar, benadrukt het ministerie van Eenmaking. Een aantal investeringen zal afhangen van de vooruitgang die Pyongyang boekt met betrekking tot nucleaire ontwapening en de onderhandelingen met de Verenigde Staten en andere lidstaten van de Verenigde Naties over de internationale sancties tegen Noord-Korea.