De plant is al eeuwenlang bekend bij de khoisan voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Begin vorige eeuw, toen Zuid-Afrika werd gekolonialiseerd, raakte ze ook bekend bij de blanken en ontstond een heuse industrie. Vrijdag werd een akkoord afgesloten waardoor nu ook de inheemse bevolking van de opbrengsten zal kunnen genieten. Concreet krijgen ze 1,5 procent van de gerealiseerde verkoop.

Volgens de Zuid-Afrikaanse minister voor Milieu, Barbara Creecy, wordt hiermee een onrecht uit het verleden hersteld. Het gaat volgens haar om een 'uniek akkoord'.

De plant is al eeuwenlang bekend bij de khoisan voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Begin vorige eeuw, toen Zuid-Afrika werd gekolonialiseerd, raakte ze ook bekend bij de blanken en ontstond een heuse industrie. Vrijdag werd een akkoord afgesloten waardoor nu ook de inheemse bevolking van de opbrengsten zal kunnen genieten. Concreet krijgen ze 1,5 procent van de gerealiseerde verkoop. Volgens de Zuid-Afrikaanse minister voor Milieu, Barbara Creecy, wordt hiermee een onrecht uit het verleden hersteld. Het gaat volgens haar om een 'uniek akkoord'.