Burgers en bedrijven proberen zich momenteel voor te bereiden op de aangekondigde lockdown van drie weken die vanaf middernacht op 26 maart in heel het land van start gaat. Enkel essentiële diensten en bedrijven, zoals supermarkten, tankstations en medische diensten, blijven open.

In het West-Afrikaanse Ghana bezweek inmiddels een tweede iemand als gevolg van het coronavirus.

Er zijn 52 besmettingen. Guinee, waar zondag een omstreden grondwetswijziging werd gestemd en parlementsverkiezingen werden gehouden, meldt vier bevestigde besmettingen en sloot uit voorzorg zijn internationale luchthaven.

In Oost-Afrika laat het Oegandese ministerie van Gezondheid weten dat er acht nieuwe gevallen werden vastgesteld, wat het aantal patiënten op negen brengt. Alle nieuwe patiënten zijn onlangs uit Dubai teruggekeerd, aldus het ministerie. Tsjaad registreerde tot hiertoe drie Covid-19-gevallen. Het gaat om buitenlanders van Indiase, Franse en Marokkaanse nationaliteit die allen onlangs in het land aaankwamen.

De voorbije weken leek het erop dat Afrika grotendeels gespaard werd van de coronapandemie, maar intussen heeft ook daar - met ruim 1.000 gevallen en meer dan 20 doden - het virus toegeslagen. De vrees bestaat dat de pandemie de gebrekkige gezondheidsstelsels in Afrika al snel zullen overweldigen.

Burgers en bedrijven proberen zich momenteel voor te bereiden op de aangekondigde lockdown van drie weken die vanaf middernacht op 26 maart in heel het land van start gaat. Enkel essentiële diensten en bedrijven, zoals supermarkten, tankstations en medische diensten, blijven open. In het West-Afrikaanse Ghana bezweek inmiddels een tweede iemand als gevolg van het coronavirus. Er zijn 52 besmettingen. Guinee, waar zondag een omstreden grondwetswijziging werd gestemd en parlementsverkiezingen werden gehouden, meldt vier bevestigde besmettingen en sloot uit voorzorg zijn internationale luchthaven. In Oost-Afrika laat het Oegandese ministerie van Gezondheid weten dat er acht nieuwe gevallen werden vastgesteld, wat het aantal patiënten op negen brengt. Alle nieuwe patiënten zijn onlangs uit Dubai teruggekeerd, aldus het ministerie. Tsjaad registreerde tot hiertoe drie Covid-19-gevallen. Het gaat om buitenlanders van Indiase, Franse en Marokkaanse nationaliteit die allen onlangs in het land aaankwamen. De voorbije weken leek het erop dat Afrika grotendeels gespaard werd van de coronapandemie, maar intussen heeft ook daar - met ruim 1.000 gevallen en meer dan 20 doden - het virus toegeslagen. De vrees bestaat dat de pandemie de gebrekkige gezondheidsstelsels in Afrika al snel zullen overweldigen.