In een audioboodschap die op het internet werd geplaatst, zweert Hamza bin Laden de wereldwijde strijd van de terreurgroepering tegen de Verenigde Staten en zijn bondgenoten te zullen verder zetten. Dat maakte de terreurmonitor SITE Intelligence Group bekend, meldt persagentschap Reuters. De boodschap duurt 21 minuten en kreeg de opvallende titel 'We are all Osama' (Wij zijn allemaal Osama) mee.

'Wij zullen doorgaan met aanslagen op jullie in jullie eigen land en in het buitenland als reactie op jullie onderdrukking van het Palestijnse, Afghaanse, Syrische, Iraakse, Jemenitische en Somalische volk net als de islamitische landen die de onderdrukking niet hebben overleefd,' klinkt het. Bin Laden junior benadrukt dat hij niet zozeer de persoon Osama bin Laden wil wreken, dan wel 'al wie de islam verdedigt'.

Osama bin Laden werd in 2011 in onduidelijke omstandigheden gedood door Navy Seals in het Pakistaanse Abottabad. Niemand heeft zijn lijk gezien: het werd meteen in de oceaan gekieperd. Uit documenten die zijn teruggevonden in de compound waar Bin Laden zich schuilhield, blijkt volgens de VS dat zijn medestanders hem wilden verenigen met Hamza, die enkele jaren onder huisarrest in Iran vertoefde.

Vorig jaar werd de twintiger in een audioboodschap voorgesteld door Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Bin Laden als Al-Qaedaleider. Als directe link met de oprichter van de terreurgroepering kan hij volgens waarnemers jonge jihadisten inspireren om te vechten voor Al-Qaeda in plaats van voor Islamitische Staat. (KVDA)

In een audioboodschap die op het internet werd geplaatst, zweert Hamza bin Laden de wereldwijde strijd van de terreurgroepering tegen de Verenigde Staten en zijn bondgenoten te zullen verder zetten. Dat maakte de terreurmonitor SITE Intelligence Group bekend, meldt persagentschap Reuters. De boodschap duurt 21 minuten en kreeg de opvallende titel 'We are all Osama' (Wij zijn allemaal Osama) mee.'Wij zullen doorgaan met aanslagen op jullie in jullie eigen land en in het buitenland als reactie op jullie onderdrukking van het Palestijnse, Afghaanse, Syrische, Iraakse, Jemenitische en Somalische volk net als de islamitische landen die de onderdrukking niet hebben overleefd,' klinkt het. Bin Laden junior benadrukt dat hij niet zozeer de persoon Osama bin Laden wil wreken, dan wel 'al wie de islam verdedigt'.Osama bin Laden werd in 2011 in onduidelijke omstandigheden gedood door Navy Seals in het Pakistaanse Abottabad. Niemand heeft zijn lijk gezien: het werd meteen in de oceaan gekieperd. Uit documenten die zijn teruggevonden in de compound waar Bin Laden zich schuilhield, blijkt volgens de VS dat zijn medestanders hem wilden verenigen met Hamza, die enkele jaren onder huisarrest in Iran vertoefde.Vorig jaar werd de twintiger in een audioboodschap voorgesteld door Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Bin Laden als Al-Qaedaleider. Als directe link met de oprichter van de terreurgroepering kan hij volgens waarnemers jonge jihadisten inspireren om te vechten voor Al-Qaeda in plaats van voor Islamitische Staat. (KVDA)