Zowat vierhonderd zigeuners zijn een maand geleden weggestuurd uit een sloppenwijk in Parijs. Een gedeelte daarvan woont nu tijdelijk op kosten van de overheid in een hotel en dat is geen pretje.

Alin is een van de zigeuners die zijn ondergebracht in een hotel. Terwijl hij van 's middags tot middernacht werkt, zit zijn vrouw 'de hele dag opgesloten in de hotelkamer'. Hij geeft alles uit wat hij verdient: 'Omdat we in het hotel niet kunnen koken, geven we dagelijks 30 euro uit aan eten. 900 euro per maand.' Daarnaast stuurt hij ook nog geld naar zijn thuisland. (NSK)

Zowat vierhonderd zigeuners zijn een maand geleden weggestuurd uit een sloppenwijk in Parijs. Een gedeelte daarvan woont nu tijdelijk op kosten van de overheid in een hotel en dat is geen pretje.Alin is een van de zigeuners die zijn ondergebracht in een hotel. Terwijl hij van 's middags tot middernacht werkt, zit zijn vrouw 'de hele dag opgesloten in de hotelkamer'. Hij geeft alles uit wat hij verdient: 'Omdat we in het hotel niet kunnen koken, geven we dagelijks 30 euro uit aan eten. 900 euro per maand.' Daarnaast stuurt hij ook nog geld naar zijn thuisland. (NSK)