Het zevende slachtoffer is een 68-jarige vrouw die op 27 en 28 mei in een ziekenhuis in Seoel in contact was gekomen met een patiënt die met het virus besmet was, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het MERS-virus, dat voor het eerst in Saoedi-Arabië werd vastgesteld, werd vorige maand in Zuid-Korea binnengebracht door een man die naar het Midden-Oosten was gereisd.

Sindsdien heerst er grote ongerustheid in het land. Ongeveer 2.500 mensen werden, thuis of in een ziekenhuis, in quarantaine geplaatst. Bijna tweeduizend scholen, vooral in Seoel en in de naburige provincie Gyeonggi, werden gesloten. In totaal werden er al zeker 95 mensen besmet.

Afraden

Hongkong geeft intussen een negatief reisadvies voor Zuid-Korea. Inwoners annuleren best alle niet-essentiële reizen naar het land, zo luidt het.

'Wie toch naar Zuid-Korea reist, vermijdt best onnodige bezoeken aan gezondheidszorgfaciliteiten en neemt best voorzorgsmaatregelen zoals een mondmasker dragen en handen wassen.'

Geen vaccin

Het MERS-virus (Middle East Respiratory Syndrome) behoort tot de familie van de coronavirussen, die naast vele verkoudheden ook SARS kunnen veroorzaken. Patiënten krijgen koorts, hoestbuien en ademhalingsmoeilijkheden. Er is geen vaccin. (Belga/KVDA)

Het zevende slachtoffer is een 68-jarige vrouw die op 27 en 28 mei in een ziekenhuis in Seoel in contact was gekomen met een patiënt die met het virus besmet was, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid. Het MERS-virus, dat voor het eerst in Saoedi-Arabië werd vastgesteld, werd vorige maand in Zuid-Korea binnengebracht door een man die naar het Midden-Oosten was gereisd. Sindsdien heerst er grote ongerustheid in het land. Ongeveer 2.500 mensen werden, thuis of in een ziekenhuis, in quarantaine geplaatst. Bijna tweeduizend scholen, vooral in Seoel en in de naburige provincie Gyeonggi, werden gesloten. In totaal werden er al zeker 95 mensen besmet. Hongkong geeft intussen een negatief reisadvies voor Zuid-Korea. Inwoners annuleren best alle niet-essentiële reizen naar het land, zo luidt het. 'Wie toch naar Zuid-Korea reist, vermijdt best onnodige bezoeken aan gezondheidszorgfaciliteiten en neemt best voorzorgsmaatregelen zoals een mondmasker dragen en handen wassen.'Het MERS-virus (Middle East Respiratory Syndrome) behoort tot de familie van de coronavirussen, die naast vele verkoudheden ook SARS kunnen veroorzaken. Patiënten krijgen koorts, hoestbuien en ademhalingsmoeilijkheden. Er is geen vaccin. (Belga/KVDA)