Israël heeft voor de Gazastrook een humanitair bestand afgekondigd dat om 9u Belgische tijd moet ingaan en dat zeven uur moet duren.

Het staakt-het-vuren geldt niet voor het gebied ten oosten van de stad Rafah in het zuiden van de Palestijnse enclave. Het Israëlische leger heeft gewaarschuwd dat het 'zal antwoorden op elke poging om de pauze te exploiteren om Israëlische burgers en soldaten schade toe te brengen'.

Brigadiergeneraal Yoav Mordechai zei dat het bestand het mogelijk moet maken humanitaire goederen naar Gaza te brengen en dat gevluchte Palestijnen naar hun huizen kunnen terugkeren.

Israël zei zondag het leeuwendeel van zijn grondtroepen uit Gaza te hebben teruggetrokken. De Islamistische beweging Hamas, die Gaza controleert, zegt dat het bestand een poging is om de openbare opinie 'af te leiden' van het 'bloedbad' dat Israël in de Gazastrook aanricht. (Belga/WB)

Israël heeft voor de Gazastrook een humanitair bestand afgekondigd dat om 9u Belgische tijd moet ingaan en dat zeven uur moet duren.Het staakt-het-vuren geldt niet voor het gebied ten oosten van de stad Rafah in het zuiden van de Palestijnse enclave. Het Israëlische leger heeft gewaarschuwd dat het 'zal antwoorden op elke poging om de pauze te exploiteren om Israëlische burgers en soldaten schade toe te brengen'. Brigadiergeneraal Yoav Mordechai zei dat het bestand het mogelijk moet maken humanitaire goederen naar Gaza te brengen en dat gevluchte Palestijnen naar hun huizen kunnen terugkeren. Israël zei zondag het leeuwendeel van zijn grondtroepen uit Gaza te hebben teruggetrokken. De Islamistische beweging Hamas, die Gaza controleert, zegt dat het bestand een poging is om de openbare opinie 'af te leiden' van het 'bloedbad' dat Israël in de Gazastrook aanricht. (Belga/WB)