Het ging om een gecoördineerde aanval op delen van de stad die onder controle van de Iraakse regering staan, melden internationale media. Ramadi ligt zo'n 100 km ten westen van de hoofdstad Bagdad en is de hoofdstad van de provincie Al-Anbar.

Zeven zelfmoordaanslagen werden volgens de politie bijna gelijktijdig gepleegd rond 7 uur vanochtend lokale tijd. Volgens de eerste berichten vielen er 10 doden en 30 gewonden.

Pro-IS-accounts op sociale media melden dat onder de zelfmoordterroristen een Belg, een Syriër en iemand uit de Kaukasus zijn.

Offensief

In het noordoosten van Syrië is IS een offensief begonnen in een door Koerden gecontroleerde regio aan de grens met Turkije. Rond de 1.000 strijders vielen twee dorpen ten zuiden van de grensstad Ras al-Ayn aan, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Bij de gevechten zouden langs beide kanten tientallen doden gevallen zijn.

Iraaks leger 'neemt deel Tikrit in'

Meer dan een week na het begin van een groot offensief tegen IS hebben Iraakse strijdkrachten de eerste delen van Tikrit ingenomen. Dat maakte het leger bekend. De troepen en sjiitische milities hebben gebieden in het noorden en westen van Tikrit onder controle, verklaarde een Iraakse officier woensdag. Er is slechts zwakke tegenstand van IS. Vanwege talrijke bermbommen konden de Iraakse strijdkrachten maar langzaam oprukken. Tikrit ligt aan een belangrijke weg tussen de hoofdstad Bagdad en het IS-bolwerk Mosoel in het noorden van het land. De Iraakse troepen omsingelen Tikrit al enkele dagen, maar hadden nog niet geprobeerd de stad binnen te dringen. (Belga/KVDA)

Het ging om een gecoördineerde aanval op delen van de stad die onder controle van de Iraakse regering staan, melden internationale media. Ramadi ligt zo'n 100 km ten westen van de hoofdstad Bagdad en is de hoofdstad van de provincie Al-Anbar. Zeven zelfmoordaanslagen werden volgens de politie bijna gelijktijdig gepleegd rond 7 uur vanochtend lokale tijd. Volgens de eerste berichten vielen er 10 doden en 30 gewonden.Pro-IS-accounts op sociale media melden dat onder de zelfmoordterroristen een Belg, een Syriër en iemand uit de Kaukasus zijn.In het noordoosten van Syrië is IS een offensief begonnen in een door Koerden gecontroleerde regio aan de grens met Turkije. Rond de 1.000 strijders vielen twee dorpen ten zuiden van de grensstad Ras al-Ayn aan, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Bij de gevechten zouden langs beide kanten tientallen doden gevallen zijn.