Een oude man schoot zich tijdens de Goede Week op het centrale Syntagma-plein in de Griekse hoofdstad Athene een kogel door het hoofd. Op het Syntagma-plein worden al twee jaar lang manifestaties gehouden tegen de zware besparingen in Griekenland.

De politie en de hulpdiensten konden enkel het overlijden van de man vaststellen. "Ik ga, voor ik mijn kind ten laste word, en ik moet gaan zoeken tussen het afval", had de 77-jarige geschreven in een afscheidsbrief, waarin hij zijn angst uitte voor de sociale gevolgen van de financiële crisis.

Depressies en zelfdodingen

Uit verschillende studies blijkt dat de voorbije maanden het aantal depressies en zelfdodingen in Griekenland is toegenomen, vanwege de economische crisis en de gevolgen daarvan. Net zoals de andere Zuid-Europese landen beroven de Grieken zich veel minder van het leven dan mensen uit het noorden van Europa. In 2009 pleegde 3 op de 100.000 inwoners zelfmoord, wat minder is dan een derde van het Europese gemiddelde, aldus het Europese statistiekbureau Eurostat.

Rellen

Kort na het overlijden van de man, braken rellen uit. Tientallen betogers werden opgepakt. Ondertussen zou de rust teruggekeerd zijn in het centrum van Athene. (Belga/INM)

Een oude man schoot zich tijdens de Goede Week op het centrale Syntagma-plein in de Griekse hoofdstad Athene een kogel door het hoofd. Op het Syntagma-plein worden al twee jaar lang manifestaties gehouden tegen de zware besparingen in Griekenland. De politie en de hulpdiensten konden enkel het overlijden van de man vaststellen. "Ik ga, voor ik mijn kind ten laste word, en ik moet gaan zoeken tussen het afval", had de 77-jarige geschreven in een afscheidsbrief, waarin hij zijn angst uitte voor de sociale gevolgen van de financiële crisis.Depressies en zelfdodingen Uit verschillende studies blijkt dat de voorbije maanden het aantal depressies en zelfdodingen in Griekenland is toegenomen, vanwege de economische crisis en de gevolgen daarvan. Net zoals de andere Zuid-Europese landen beroven de Grieken zich veel minder van het leven dan mensen uit het noorden van Europa. In 2009 pleegde 3 op de 100.000 inwoners zelfmoord, wat minder is dan een derde van het Europese gemiddelde, aldus het Europese statistiekbureau Eurostat.Rellen Kort na het overlijden van de man, braken rellen uit. Tientallen betogers werden opgepakt. Ondertussen zou de rust teruggekeerd zijn in het centrum van Athene. (Belga/INM)