De slachtoffers zijn tussen 5 en 72 jaar oud. Ook de schutter zelf kwam om het leven. Volgens tv-zender CNN gaat het om een man van 26. In zijn auto vond de politie verschillende wapens.

Amper enkele weken voor het bloedbad in het dorpje Sutherland Springs was er nog de schietpartij in Las Vegas, waarbij 58 doden vielen. Een terreuraanslag in New York eiste afgelopen week 8 dodelijke slachtoffers. Naar het motief van de schutter in Texas is het voorlopig nog gissen.

Een van de slachtoffers is de veertienjarige dochter van de pastoor van de parochie, Annabelle Pomeroy. Dat bevestigde de geestelijke zelf. Hij en zijn vrouw bevonden zich op het ogenblik van het drama niet in Sutherland Springs.

President Donald Trump sprak van een 'vreselijke misdaad' en een 'daad van het kwaad', tijdens een heilige eredienst. 'We kunnen de pijn, het verdriet en het lijden dat de families van de slachtoffers treft niet vatten in woorden. In moeilijke tijden als deze doen Amerikanen wat ze het beste kunnen: ze staan elkaar bij', zei Trump maandagmorgen in Tokio. Hij onderneemt op dit moment een reis van twee weken door Azië.

Nog volgens het Amerikaanse staatshoofd heeft de wapenwetgeving in zijn land niets van doen met het drama. De dader was 'een zeer gestoord individu. Het gaat om een 'psychisch probleem in de hoogste graad'. 'Wij hebben net als andere landen een pak psychische problemen'.

Volgens de autoriteiten werd de jongeman, die volledig in zwart was gekleed, rond 11 uur (plaatselijke tijd) gezien in een tankstation in het dorp. Hij stak de straat over naar de kerk en begon te schieten toen hij nog buiten stond. Daarbij zouden twee mensen zijn omgekomen. Daarna ging de jongeman, die een kogelvrije vest aan had, het gebouw binnen en bleef hij schieten. Drieëntwintig personen stierven ter plaatse, een ander slachtoffer overleed in het ziekenhuis, zei Freeman Martin van het Texaanse agentschap voor Openbare Veiligheid.

Een inwoner van Sutherland Springs viel de dader vervolgens zelf aan, waarna die zijn wapen liet vallen en met zijn wagen wegvluchtte. Niet veel later werd hij in die auto dood aangetroffen. Over de precieze omstandigheden daarvan bestaat nog onduidelijkheid.

De slachtoffers zijn tussen 5 en 72 jaar oud. Ook de schutter zelf kwam om het leven. Volgens tv-zender CNN gaat het om een man van 26. In zijn auto vond de politie verschillende wapens. Amper enkele weken voor het bloedbad in het dorpje Sutherland Springs was er nog de schietpartij in Las Vegas, waarbij 58 doden vielen. Een terreuraanslag in New York eiste afgelopen week 8 dodelijke slachtoffers. Naar het motief van de schutter in Texas is het voorlopig nog gissen. Een van de slachtoffers is de veertienjarige dochter van de pastoor van de parochie, Annabelle Pomeroy. Dat bevestigde de geestelijke zelf. Hij en zijn vrouw bevonden zich op het ogenblik van het drama niet in Sutherland Springs. President Donald Trump sprak van een 'vreselijke misdaad' en een 'daad van het kwaad', tijdens een heilige eredienst. 'We kunnen de pijn, het verdriet en het lijden dat de families van de slachtoffers treft niet vatten in woorden. In moeilijke tijden als deze doen Amerikanen wat ze het beste kunnen: ze staan elkaar bij', zei Trump maandagmorgen in Tokio. Hij onderneemt op dit moment een reis van twee weken door Azië. Nog volgens het Amerikaanse staatshoofd heeft de wapenwetgeving in zijn land niets van doen met het drama. De dader was 'een zeer gestoord individu. Het gaat om een 'psychisch probleem in de hoogste graad'. 'Wij hebben net als andere landen een pak psychische problemen'. Volgens de autoriteiten werd de jongeman, die volledig in zwart was gekleed, rond 11 uur (plaatselijke tijd) gezien in een tankstation in het dorp. Hij stak de straat over naar de kerk en begon te schieten toen hij nog buiten stond. Daarbij zouden twee mensen zijn omgekomen. Daarna ging de jongeman, die een kogelvrije vest aan had, het gebouw binnen en bleef hij schieten. Drieëntwintig personen stierven ter plaatse, een ander slachtoffer overleed in het ziekenhuis, zei Freeman Martin van het Texaanse agentschap voor Openbare Veiligheid. Een inwoner van Sutherland Springs viel de dader vervolgens zelf aan, waarna die zijn wapen liet vallen en met zijn wagen wegvluchtte. Niet veel later werd hij in die auto dood aangetroffen. Over de precieze omstandigheden daarvan bestaat nog onduidelijkheid.