Bij de aanslag op een moskee in Egypte zijn vrijdag volgens een nieuwe balans minstens 235 mensen omgekomen en nog eens 109 anderen gewond geraakt. Dit heeft het Amerikaanse NBC News op gezag van de procureur-generaal gemeld.

De aanslag gebeurde vrijdag vlak na het middaggebed in de al-Rawdah moskee, ten westen van de stad al-Arish. Volgens getuigen werd de moskee bestormd door gewapende mannen, die eerst een explosief lieten ontploffen en daarna het vuur openden op de moskeegangers.

IS-rebellen

De aanslag is nog niet opgeëist, maar is vermoedelijk het werk van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De noordelijke Sinaï-regio, een gebied in het noorden van het land dat grenst aan Israël en de Gazastrook, is erg onrustig. De voorbije jaren waren er verschillende aanslagen, meestal opgeëist door IS.

De Egyptische president Abdel-Fattah al-Sissi heeft vrijdag een "fors antwoord" op de bloedige aanslag in de Sinai in het vooruitzicht gesteld.

"Wij zullen deze daad beantwoorden met brutaal geweld tegen deze terroristen", zei het Egyptische staatshoofd op de televisie. "De strijdkrachten en de politie zullen de komende periode met alle kracht de dod van onze martelaars vergelden"

Bij de aanslag op een moskee in Egypte zijn vrijdag volgens een nieuwe balans minstens 235 mensen omgekomen en nog eens 109 anderen gewond geraakt. Dit heeft het Amerikaanse NBC News op gezag van de procureur-generaal gemeld.De aanslag gebeurde vrijdag vlak na het middaggebed in de al-Rawdah moskee, ten westen van de stad al-Arish. Volgens getuigen werd de moskee bestormd door gewapende mannen, die eerst een explosief lieten ontploffen en daarna het vuur openden op de moskeegangers. De aanslag is nog niet opgeëist, maar is vermoedelijk het werk van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De noordelijke Sinaï-regio, een gebied in het noorden van het land dat grenst aan Israël en de Gazastrook, is erg onrustig. De voorbije jaren waren er verschillende aanslagen, meestal opgeëist door IS. De Egyptische president Abdel-Fattah al-Sissi heeft vrijdag een "fors antwoord" op de bloedige aanslag in de Sinai in het vooruitzicht gesteld."Wij zullen deze daad beantwoorden met brutaal geweld tegen deze terroristen", zei het Egyptische staatshoofd op de televisie. "De strijdkrachten en de politie zullen de komende periode met alle kracht de dod van onze martelaars vergelden"