Nadat de autoriteiten hadden geweigerd een moslim over te leveren die een 19-jarige vrouw zou hebben proberen te verkrachten,viel een menigte huizen en winkels van moslims aan. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Winkels en huizen werden vernield of afgebrand, aldus een anonieme politiebron. Zowat 1.000 boeddhisten zouden hebben deelgenomen aan de aanval in het centraal gelegen Kantbalu. Tussen 50 en 60 politieagenten probeerden de toestand onder controle te krijgen, maar konden volgens bewoners niet verhinderen dat de boze menigte minstens 7 winkels en 15 huizen vernielde.

Boeddhisten

Het was al de vierde tegen moslims gerichte opstand in de regio dit jaar. In maart vielen tijdens rellen in Meiktila nog zeker 43 doden.

Tomas Ojea Quintana, VN-mensenrechtengezant in Myanmar, bezocht Meiktila eerder deze maand. Zijn auto werd daarbij aangevallen door een groep van 200 boeddhisten. (Belga/AVE)

Nadat de autoriteiten hadden geweigerd een moslim over te leveren die een 19-jarige vrouw zou hebben proberen te verkrachten,viel een menigte huizen en winkels van moslims aan. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Winkels en huizen werden vernield of afgebrand, aldus een anonieme politiebron. Zowat 1.000 boeddhisten zouden hebben deelgenomen aan de aanval in het centraal gelegen Kantbalu. Tussen 50 en 60 politieagenten probeerden de toestand onder controle te krijgen, maar konden volgens bewoners niet verhinderen dat de boze menigte minstens 7 winkels en 15 huizen vernielde. Boeddhisten Het was al de vierde tegen moslims gerichte opstand in de regio dit jaar. In maart vielen tijdens rellen in Meiktila nog zeker 43 doden. Tomas Ojea Quintana, VN-mensenrechtengezant in Myanmar, bezocht Meiktila eerder deze maand. Zijn auto werd daarbij aangevallen door een groep van 200 boeddhisten. (Belga/AVE)