Dat heeft het Pentagon dinsdag gezegd. Het gaat volgens een woordvoerder om handvuurwapens, machinegeweren, munitie en gepantserde voertuigen.

De beslissing zou nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten en Turkije kunnen veroorzaken. Ankara stoort zich al langer aan de steun van de VS aan de YPG omdat het de militie als het verlengde van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK beschouwt.

Voor het Westen zijn de YPG echter een belangrijke partner in de strijd tegen IS.

Enkele uren voor de de aankondiging van de levering had de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis in het Deense Kopenhagen, waar de internationale coalitie een bijeenkomst houdt, nog gezegd dat Turkije zal worden betrokken bij de slag om Raqqa. Die wordt, met de steun van de internationale coalitie, gevoerd door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), waarbinnen de YPG de voornaamste milities zijn.

Dat heeft het Pentagon dinsdag gezegd. Het gaat volgens een woordvoerder om handvuurwapens, machinegeweren, munitie en gepantserde voertuigen.De beslissing zou nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten en Turkije kunnen veroorzaken. Ankara stoort zich al langer aan de steun van de VS aan de YPG omdat het de militie als het verlengde van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK beschouwt. Voor het Westen zijn de YPG echter een belangrijke partner in de strijd tegen IS. Enkele uren voor de de aankondiging van de levering had de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis in het Deense Kopenhagen, waar de internationale coalitie een bijeenkomst houdt, nog gezegd dat Turkije zal worden betrokken bij de slag om Raqqa. Die wordt, met de steun van de internationale coalitie, gevoerd door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), waarbinnen de YPG de voornaamste milities zijn.