Dat maakte het Witte Huis bekend, na geruchten in de Financial Times.

De krant berichtte eind vorige week dat Ivanka Trump (37) mogelijk kandidaat was. Het Amerikaanse ministerie van Financiën wilde vrijdag geen commentaar kwijt aan de krant. Maar maandag kwam de formele ontkenning van het Witte Huis.

Andere namen die werden genoemd, waren die van David Malpass, een hooggeplaatst medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën, Nikki Haley, voormalig ambassadrice bij de VN, en Mark Green, voorzitter van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling.

Huidig voorzitter van de Wereldbank, Jim Yong Kim, kondigde vorige week verrassend zijn ontslag aan, dat op 1 februari ingaat. Hij gaat aan de slag bij het investeringsfonds Global Infrastructure Partners.

De kandidaturen voor zijn vervanging moeten tussen 7 februari en 14 maart worden ingediend. De benoeming zou voor begin april moeten gebeuren.

Aan het hoofd van de Wereldbank staat traditioneel een Amerikaan, terwijl het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geleid wordt door een Europeaan.

Dat maakte het Witte Huis bekend, na geruchten in de Financial Times. De krant berichtte eind vorige week dat Ivanka Trump (37) mogelijk kandidaat was. Het Amerikaanse ministerie van Financiën wilde vrijdag geen commentaar kwijt aan de krant. Maar maandag kwam de formele ontkenning van het Witte Huis.Andere namen die werden genoemd, waren die van David Malpass, een hooggeplaatst medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën, Nikki Haley, voormalig ambassadrice bij de VN, en Mark Green, voorzitter van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling. Huidig voorzitter van de Wereldbank, Jim Yong Kim, kondigde vorige week verrassend zijn ontslag aan, dat op 1 februari ingaat. Hij gaat aan de slag bij het investeringsfonds Global Infrastructure Partners. De kandidaturen voor zijn vervanging moeten tussen 7 februari en 14 maart worden ingediend. De benoeming zou voor begin april moeten gebeuren. Aan het hoofd van de Wereldbank staat traditioneel een Amerikaan, terwijl het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geleid wordt door een Europeaan.