Voor verdere details verwees Sanders naar het Amerikaanse ministerie van Defensie dat binnenkort een verklaring zou geven. Ook de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde de strijd tegen IS in Syrië te hebben gewonnen. Aan journalisten liet hij kaarten zien met de heroverde gebieden. 'IS gebruikt het internet beter dan bijna niemand anders, maar voor iedereen die gevoelig is voor de IS-propaganda, ze worden nu op elk niveau verslagen', zei Trump eerder nog op Twitter.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die door de VS gesteund worden, zeiden vrijdag dat ze verder gaan met hun aanvallen tegen IS-strijders. Sommige strijders verschansen zich nog steeds in het dorp Baghouz, in de provincie Deir Ez-zor, verklaarde SDF-commandant Adnan Afrin aan het Duitse persagentschap DPA. 'Er zijn nog steeds gevechten met overgebleven IS-strijders die zich weigeren over te geven.' Het Oost-Syrische dorp Baghouz is het laatste bolwerk dat nog onder controle valt van IS.

Voor verdere details verwees Sanders naar het Amerikaanse ministerie van Defensie dat binnenkort een verklaring zou geven. Ook de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde de strijd tegen IS in Syrië te hebben gewonnen. Aan journalisten liet hij kaarten zien met de heroverde gebieden. 'IS gebruikt het internet beter dan bijna niemand anders, maar voor iedereen die gevoelig is voor de IS-propaganda, ze worden nu op elk niveau verslagen', zei Trump eerder nog op Twitter. De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die door de VS gesteund worden, zeiden vrijdag dat ze verder gaan met hun aanvallen tegen IS-strijders. Sommige strijders verschansen zich nog steeds in het dorp Baghouz, in de provincie Deir Ez-zor, verklaarde SDF-commandant Adnan Afrin aan het Duitse persagentschap DPA. 'Er zijn nog steeds gevechten met overgebleven IS-strijders die zich weigeren over te geven.' Het Oost-Syrische dorp Baghouz is het laatste bolwerk dat nog onder controle valt van IS.