"De Verenigde Staten veroordelen vastberaden het verschrikkelijke gebruik van geweld door de Syrische regering door Syrië vandaag", stelt de woordvoerder van het Amerikaanse presidentschap, Jay Carney, in een communiqué. "Het geweld en de brutaliteiten moeten onmiddellijk stoppen".

"Eerder deze week hebben we de Syrische regering opgeroepen zich zo terughoudend mogelijk op te stellen en niet te reageren op de verliezen die in eigen rangen werden gerapporteerd door andere burgerslachtoffers te maken", gaat het Witte Huis voort. "De Syrische regering leidt het land op een gevaarlijk pad".

De mededeling stelt voorts dat de veiligheidstroepen manifestanten blijven beschieten, aanvallen en arresteren en dat nog steeds politieke gevangenen worden vastgehouden. (Belga)

"De Verenigde Staten veroordelen vastberaden het verschrikkelijke gebruik van geweld door de Syrische regering door Syrië vandaag", stelt de woordvoerder van het Amerikaanse presidentschap, Jay Carney, in een communiqué. "Het geweld en de brutaliteiten moeten onmiddellijk stoppen". "Eerder deze week hebben we de Syrische regering opgeroepen zich zo terughoudend mogelijk op te stellen en niet te reageren op de verliezen die in eigen rangen werden gerapporteerd door andere burgerslachtoffers te maken", gaat het Witte Huis voort. "De Syrische regering leidt het land op een gevaarlijk pad". De mededeling stelt voorts dat de veiligheidstroepen manifestanten blijven beschieten, aanvallen en arresteren en dat nog steeds politieke gevangenen worden vastgehouden. (Belga)