Het Amerikaanse Witte Huis, waar de president woont en werkt, is afgesloten nadat de veiligheidsdiensten gealarmeerd werden door een explosievenhonde, zo schrijft The New York Times .

De staff werd kort daarna opgesloten toen een luide knal weerklonk.

Dat allemaal gebeurde rond het moment dat Amerikaans president Barack Obama en zijn familie een helikopter zouden nemen richting Alabama, waar ze zullen deelnemen aan een mars ter herdenking van Bloody Sunday in Selma. In 1965 reageerden ordediensten er brutaal op een vredevolle mars, gehouden door de zwarte burgerrechtenbeweging. De mars werd gehouden om stemrecht voor zwarten te eisen.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het Amerikaanse Witte Huis, waar de president woont en werkt, is afgesloten nadat de veiligheidsdiensten gealarmeerd werden door een explosievenhonde, zo schrijft The New York Times . De staff werd kort daarna opgesloten toen een luide knal weerklonk. Dat allemaal gebeurde rond het moment dat Amerikaans president Barack Obama en zijn familie een helikopter zouden nemen richting Alabama, waar ze zullen deelnemen aan een mars ter herdenking van Bloody Sunday in Selma. In 1965 reageerden ordediensten er brutaal op een vredevolle mars, gehouden door de zwarte burgerrechtenbeweging. De mars werd gehouden om stemrecht voor zwarten te eisen.