Normaal moest het proces tegen de soldaat die documenten lekte aan de klokkenluiderswebsite WikiLeaks in september van start gaan. Dat zal nu november of januari zijn, meldt het Pentagon.

Mol
Private First Class Manning is de de waarschijnlijke mol van WikiLeaks. De voormalige inlichtingenanalist wordt ervan beschuldigd duizenden geheime militaire en diplomatieke documenten gelekt te hebben.

Eind februari werd Manning, die in Irak was ingezet als inlichtingenanalist, formeel aangeklaagd voor "samenwerking met de vijand", de zwaarste van in totaal 22 aanklachten.

De 24-jarige soldaat heeft nog niet aangekondigd of hij schuldig zal pleiten. Het uitstel komt er omdat Mannings advocaten meer voorbereidingstijd vroegen.

Levenslang

Vrijdag rondde de militaire rechtbank in Maryland drie dagen van voorbereidende zittingen af. De voorzitter van de rechtbank, kolonel Denise Lind, wees het verzoek af om een deel van de aanklachten te laten vallen.

Als hij schuldig bevonden aan alle aanklachten, riskeert Manning levenslang. (Belga/TV)

Normaal moest het proces tegen de soldaat die documenten lekte aan de klokkenluiderswebsite WikiLeaks in september van start gaan. Dat zal nu november of januari zijn, meldt het Pentagon.Mol Private First Class Manning is de de waarschijnlijke mol van WikiLeaks. De voormalige inlichtingenanalist wordt ervan beschuldigd duizenden geheime militaire en diplomatieke documenten gelekt te hebben. Eind februari werd Manning, die in Irak was ingezet als inlichtingenanalist, formeel aangeklaagd voor "samenwerking met de vijand", de zwaarste van in totaal 22 aanklachten. De 24-jarige soldaat heeft nog niet aangekondigd of hij schuldig zal pleiten. Het uitstel komt er omdat Mannings advocaten meer voorbereidingstijd vroegen.Levenslang Vrijdag rondde de militaire rechtbank in Maryland drie dagen van voorbereidende zittingen af. De voorzitter van de rechtbank, kolonel Denise Lind, wees het verzoek af om een deel van de aanklachten te laten vallen. Als hij schuldig bevonden aan alle aanklachten, riskeert Manning levenslang. (Belga/TV)