Dat zegt plaatsvervangend algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Bruce Aylward, gezegd.

De Liberiaanse regering controleert de cijfers nog om een verkeerde interpretatie uit te sluiten. Momenteel ziet het er echter naar uit dat de positieve trend wordt bevestigd. Blijkbaar is het gelukt geïnfecteerden succesvol af te zonderen en veilige begrafenissen te houden, aldus Aylward.

Maar het tekort aan hulp in Liberia en de buurlanden Sierra Leone en Guinee blijft groot. Er is vooral gebrek aan medisch personeel. Liefst 19 van de in totaal 56 geplande behandelingscentra kunnen niet bezet worden, omdat de nodige hulpverleners er gewoon niet zijn.

Sinds de uitbraak van de ebola-epidemie zijn volgens Aylward meer dan 13.700 mensen met het virus besmet geraakt. Het aantal doden kan mogelijk woensdag nog boven de 5.000 doden stijgen. De experten gaan uit van een veel hoger aantal niet geregistreerde gevallen. (Belga)

Dat zegt plaatsvervangend algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Bruce Aylward, gezegd.De Liberiaanse regering controleert de cijfers nog om een verkeerde interpretatie uit te sluiten. Momenteel ziet het er echter naar uit dat de positieve trend wordt bevestigd. Blijkbaar is het gelukt geïnfecteerden succesvol af te zonderen en veilige begrafenissen te houden, aldus Aylward. Maar het tekort aan hulp in Liberia en de buurlanden Sierra Leone en Guinee blijft groot. Er is vooral gebrek aan medisch personeel. Liefst 19 van de in totaal 56 geplande behandelingscentra kunnen niet bezet worden, omdat de nodige hulpverleners er gewoon niet zijn. Sinds de uitbraak van de ebola-epidemie zijn volgens Aylward meer dan 13.700 mensen met het virus besmet geraakt. Het aantal doden kan mogelijk woensdag nog boven de 5.000 doden stijgen. De experten gaan uit van een veel hoger aantal niet geregistreerde gevallen. (Belga)