De ministerraad van de West-Europese Unie (WEU) heeft woensdag beslist de organisatie op te heffen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere bekendgemaakt.

De WEU is een intergouvernementele organisatie voor militaire samenwerking. De basis ervan werd gelegd in 1948 toen België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Groot-Brittannië een verdrag tekenden.

Toen het toenmalige West-Duitsland en Italië zich in 1954 aansloten, werd de WEU opgericht. Ook Portugal, Spanje en Griekenland traden toe.

De Unie kreeg in de loop der jaren verschillende opdrachten, maar het Europees defensiebeleid werd in toenemende mate door de Europese Unie ontwikkeld.

Als alles volgens planning verloopt, zou de opheffing van de organisatie in juni 2011 moeten afgerond zijn.

De ministerraad van de West-Europese Unie (WEU) heeft woensdag beslist de organisatie op te heffen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere bekendgemaakt.De WEU is een intergouvernementele organisatie voor militaire samenwerking. De basis ervan werd gelegd in 1948 toen België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Groot-Brittannië een verdrag tekenden.Toen het toenmalige West-Duitsland en Italië zich in 1954 aansloten, werd de WEU opgericht. Ook Portugal, Spanje en Griekenland traden toe. De Unie kreeg in de loop der jaren verschillende opdrachten, maar het Europees defensiebeleid werd in toenemende mate door de Europese Unie ontwikkeld.Als alles volgens planning verloopt, zou de opheffing van de organisatie in juni 2011 moeten afgerond zijn.