'Ik heb vrouwen en kinderen gezien die uren moesten stappen naar een voedselbedeling. En dat waren dan nog diegenen die sterk genoeg waren om dat te doen', zo zei Beasley, die een bezoek bracht aan de regio.

Het eiland, dat 28 miljoen inwoners telt, heeft zo goed als niet bijgedragen tot de klimaatcrisis, zegt Beasly, 'Maar het betaalt nu een hoge prijs. Mensen sterven nu al van de honger, niet vanwege een oorlog of een conflict maar vanwege de klimaatverandering'.

Van de 1,1 miljoen Malagassiërs die een voedseltekort hebben, staan er 14.000 op rand van de hongerdood, zo berekende het WFP.

'Ik heb vrouwen en kinderen gezien die uren moesten stappen naar een voedselbedeling. En dat waren dan nog diegenen die sterk genoeg waren om dat te doen', zo zei Beasley, die een bezoek bracht aan de regio. Het eiland, dat 28 miljoen inwoners telt, heeft zo goed als niet bijgedragen tot de klimaatcrisis, zegt Beasly, 'Maar het betaalt nu een hoge prijs. Mensen sterven nu al van de honger, niet vanwege een oorlog of een conflict maar vanwege de klimaatverandering'. Van de 1,1 miljoen Malagassiërs die een voedseltekort hebben, staan er 14.000 op rand van de hongerdood, zo berekende het WFP.