De video, die gepost werd op de YouTube-pagina van het Syrische ministerie van Toerisme, toont prachtige beelden van stranden in de kuststad Tartus in Syrië, terwijl het land al vijf jaar geteisterd wordt door een bloedige burgeroorlog.

Voor de oorlog uitbrak was Syrië een relatief veilig land om te bezoeken in het Midden-Oosten. Syrië was populair vanwege zijn rijke culturele geschiedenis, zoals het culturele centrum Palmyra.

In 2011 bezochten in totaal 8 miljoen toeristen het land, in 2013 nog maar 465.000 toeristen. Toch is er beterschap in zicht. Volgens de overheid is de toeristische industrie met 30 procent gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor.

(TE)

De video, die gepost werd op de YouTube-pagina van het Syrische ministerie van Toerisme, toont prachtige beelden van stranden in de kuststad Tartus in Syrië, terwijl het land al vijf jaar geteisterd wordt door een bloedige burgeroorlog. Voor de oorlog uitbrak was Syrië een relatief veilig land om te bezoeken in het Midden-Oosten. Syrië was populair vanwege zijn rijke culturele geschiedenis, zoals het culturele centrum Palmyra. In 2011 bezochten in totaal 8 miljoen toeristen het land, in 2013 nog maar 465.000 toeristen. Toch is er beterschap in zicht. Volgens de overheid is de toeristische industrie met 30 procent gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. (TE)