De Amerikaanse persgroep Washington Post zet haar weekblad Newsweek te koop. Dat heeft de groep woensdag bekendgemaakt. Het blad is sinds 2007 verlieslatend.

'De verliezen van Newsweek in 2007-2009 zijn bekend. Ondanks de heroïsche inspanningen van directie en werknemers van Newsweek denken we dat het blad in 2010 verlieslatend blijft', aldus voorzitter van de raad van bestuur Donald Graham.

In het huidige klimaat zou het magazine elders een betere plaats
kunnen vinden, aldus Graham.

Newsweek werd opgericht in 1933. Het blad, dat sinds 1961 in handen is van de Washington Post, is een gevestigde waarde in de Amerikaanse pers.

Net als zijn concurrent Time van de groep Time Warner werd het magazine zeer zwaar getroffen door de instorting van de reclame-inkomsten en de opkomst van het internet.

Tussen 2008 en 2009 verloor het magazine bijna 15 procent van zijn lezersbestand. Er worden nog 2,3 miljoen exemplaren van verkocht.

De Amerikaanse persgroep Washington Post zet haar weekblad Newsweek te koop. Dat heeft de groep woensdag bekendgemaakt. Het blad is sinds 2007 verlieslatend.'De verliezen van Newsweek in 2007-2009 zijn bekend. Ondanks de heroïsche inspanningen van directie en werknemers van Newsweek denken we dat het blad in 2010 verlieslatend blijft', aldus voorzitter van de raad van bestuur Donald Graham.In het huidige klimaat zou het magazine elders een betere plaats kunnen vinden, aldus Graham.Newsweek werd opgericht in 1933. Het blad, dat sinds 1961 in handen is van de Washington Post, is een gevestigde waarde in de Amerikaanse pers. Net als zijn concurrent Time van de groep Time Warner werd het magazine zeer zwaar getroffen door de instorting van de reclame-inkomsten en de opkomst van het internet. Tussen 2008 en 2009 verloor het magazine bijna 15 procent van zijn lezersbestand. Er worden nog 2,3 miljoen exemplaren van verkocht.