Dat voorspelt de Franse weerzender Météo. Het zou de koudste zomer sinds 1816 worden. Vooral onze buurlanden en de landen in het zuiden van Europa krijgen het hard te verduren. Volgens Météo wordt het koud en nat in onder andere Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

1816 was niet alleen het jaar 'zonder zomer'. Het jaar ging de geschiedenis in als 'jaar van de armoede'. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de Verenigde Staten en Canada.

Na de eerste vijf koude maanden van 2013 is de kans dus groot dat een ongewoon regenachtige en sombere zomer zal volgen. Toch nog een beetje goed nieuws: september en oktober worden droger en warmer, aldus France Météo. (AVE)

Dat voorspelt de Franse weerzender Météo. Het zou de koudste zomer sinds 1816 worden. Vooral onze buurlanden en de landen in het zuiden van Europa krijgen het hard te verduren. Volgens Météo wordt het koud en nat in onder andere Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.1816 was niet alleen het jaar 'zonder zomer'. Het jaar ging de geschiedenis in als 'jaar van de armoede'. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de Verenigde Staten en Canada. Na de eerste vijf koude maanden van 2013 is de kans dus groot dat een ongewoon regenachtige en sombere zomer zal volgen. Toch nog een beetje goed nieuws: september en oktober worden droger en warmer, aldus France Météo. (AVE)