De Groote Oorlog in het Midden-Oosten

De Eerste Wereldoorlog wordt in onze streken grootschalig herdacht maar wat weten we eigenlijk over de Groote Oorlog in het Midden-Oosten? Bij de herdenking van de 100e verjaardag van de Slag om Gallipoli op 25 april een longread van The Daily Beast over hoe WOI het einde van het Ottomaanse Rijk betekende en hoe de gevolgen daarvan nu nog steeds voelbaar zijn.

Getrouwd zonder crashdieet

Thinkstock
© Thinkstock

Toen deze bruid een verlovingsring rond haar vinger geschoven kreeg was ze -zoals zovelen- vastberaden om enkele kilo's kwijt te spelen om op haar huwelijksdag de slankste, meest stralende versie van zichzelf te zijn. Toen haar zoveelste crashdieet mislukte en de kilo's er weer razendsnel bij kwamen besefte ze dat er maar één ding opzat: van zichzelf en haar huidige vormen leren houden.

De nietigheid van de aarde

We mogen deze week dan wel de 'Dag van de Aarde' gevierd hebben. Eigenlijk stelt de Aarde geen sikkepit voor. Dat bewijzen deze indrukwekkende foto's en beeldmontages die Vox bijeen sprokkelde over de onbeduidende 'nietsheid' van de mens en zijn planeet.

Coachella van binnenuit met Steely Dan

Een tourdagboek is enkel de moeite als de muzikant in kwestie ook kan schrijven. Dat is zeker het geval bij Ronald Fagen van de groep Steely Dan. De groep speelde op Coachella, Fagen schreef voor Rolling Stone zijn belevenissen op. Het is een heerlijke reeks observaties geworden, met in het eerste deel de opmerking over AC/DC: 'Really, I've heard the name for years, but not sure what they sound like.'

Waarom filosofie studeren?

Ja, waarom eigenlijk? Dat is de vraag die veel mensen die het toch gedaan krijgen, vaak moeten beantwoorden. Alsof ze zich moeten verantwoorden. Dit uitvoerig stuk van The Atlantic geeft heel wat mooie antwoorden.

Als bingewatchen kokhalskijken wordt

iStock
© iStock

Wie zichzelf graag verliest in tv-series kent het gevoel. Dat je tijdens het bingewatchen eigenlijk doorhebt: zó goed is het nu ook weer niet. Maar je blijft toch kijken, terwijl je niet echt wil, maar het gevoel hebt dat je moet volhouden. Daarover gaat deze column, waarin de vraag gesteld wordt of streamen en het Netflix-model ons wel echt zo vrij gemaakt heeft als ons beloof werd.

De vrouw van Elon Musk

Als uitsmijter deze tekst van Justine Musk, de vrouw van Tesla-ceo Elon Musk. 'Hoe kan ik even succesvol worden als Bill Gates of Elon Musk?' was een vraag op een Quora. Justine kroop in haar pen, en schreef een opvallend antwoord op de ogenschijnlijk eenvoudige vraag.

De Eerste Wereldoorlog wordt in onze streken grootschalig herdacht maar wat weten we eigenlijk over de Groote Oorlog in het Midden-Oosten? Bij de herdenking van de 100e verjaardag van de Slag om Gallipoli op 25 april een longread van The Daily Beast over hoe WOI het einde van het Ottomaanse Rijk betekende en hoe de gevolgen daarvan nu nog steeds voelbaar zijn. Toen deze bruid een verlovingsring rond haar vinger geschoven kreeg was ze -zoals zovelen- vastberaden om enkele kilo's kwijt te spelen om op haar huwelijksdag de slankste, meest stralende versie van zichzelf te zijn. Toen haar zoveelste crashdieet mislukte en de kilo's er weer razendsnel bij kwamen besefte ze dat er maar één ding opzat: van zichzelf en haar huidige vormen leren houden.We mogen deze week dan wel de 'Dag van de Aarde' gevierd hebben. Eigenlijk stelt de Aarde geen sikkepit voor. Dat bewijzen deze indrukwekkende foto's en beeldmontages die Vox bijeen sprokkelde over de onbeduidende 'nietsheid' van de mens en zijn planeet.Een tourdagboek is enkel de moeite als de muzikant in kwestie ook kan schrijven. Dat is zeker het geval bij Ronald Fagen van de groep Steely Dan. De groep speelde op Coachella, Fagen schreef voor Rolling Stone zijn belevenissen op. Het is een heerlijke reeks observaties geworden, met in het eerste deel de opmerking over AC/DC: 'Really, I've heard the name for years, but not sure what they sound like.'Ja, waarom eigenlijk? Dat is de vraag die veel mensen die het toch gedaan krijgen, vaak moeten beantwoorden. Alsof ze zich moeten verantwoorden. Dit uitvoerig stuk van The Atlantic geeft heel wat mooie antwoorden.Wie zichzelf graag verliest in tv-series kent het gevoel. Dat je tijdens het bingewatchen eigenlijk doorhebt: zó goed is het nu ook weer niet. Maar je blijft toch kijken, terwijl je niet echt wil, maar het gevoel hebt dat je moet volhouden. Daarover gaat deze column, waarin de vraag gesteld wordt of streamen en het Netflix-model ons wel echt zo vrij gemaakt heeft als ons beloof werd.Als uitsmijter deze tekst van Justine Musk, de vrouw van Tesla-ceo Elon Musk. 'Hoe kan ik even succesvol worden als Bill Gates of Elon Musk?' was een vraag op een Quora. Justine kroop in haar pen, en schreef een opvallend antwoord op de ogenschijnlijk eenvoudige vraag.