"Doneer alstublieft voedsel zodat onze medewerkers in nood van een Thanksgiving-diner kunnen genieten", staat op een bordje boven twee plastic bakken in een Walmart-supermarkt in Ohio. De foto's werden verspreid door OUR Walmart, een door de vakbonden gesteunde groep die zich verzet tegen de praktijken van de megawinkelketen.

Walmart hoort al jaren klachten dat het zijn personeel geen leefbaar loon betaalt. Bill Simon, de CEO van het bedrijf, stelde onlangs zelf dat de meeste werknemers van Walmart minder dan 25.000 dollar bruto per jaar (18.500 euro) verdienen. De federale armoedegrens in de VS bedraagt 23.550 dollar (17.435 euro) voor een familie van vier.

Walmart is één van de grootste bedrijven ter wereld, met inkomsten van 469 miljard dollar (350 miljard euro). De keten is de grootste private werkgever ter wereld met 2,2 miljoen werknemers en de grootste kleinhandelaar op de planeet.

Volgens Kory Lundberg, een woordvoerder van Walmart, wordt het voedsel in Ohio ingezameld voor uitzonderlijke gevallen die onverwachte tegenslagen meemaken, zoals een echtgenoot die werkloos wordt. Hij zei aan CNN dat hij geen weet heeft van soortgelijke acties in andere Walmart-vestigingen, maar sluit niet uit dat ze bestaan.

Lundberg vindt de actie in Ohio een positieve zaak. Walmart-critici zien er dan weer een bevestiging in dat de megaketen haar personeel uitbuit.

"Doneer alstublieft voedsel zodat onze medewerkers in nood van een Thanksgiving-diner kunnen genieten", staat op een bordje boven twee plastic bakken in een Walmart-supermarkt in Ohio. De foto's werden verspreid door OUR Walmart, een door de vakbonden gesteunde groep die zich verzet tegen de praktijken van de megawinkelketen.Walmart hoort al jaren klachten dat het zijn personeel geen leefbaar loon betaalt. Bill Simon, de CEO van het bedrijf, stelde onlangs zelf dat de meeste werknemers van Walmart minder dan 25.000 dollar bruto per jaar (18.500 euro) verdienen. De federale armoedegrens in de VS bedraagt 23.550 dollar (17.435 euro) voor een familie van vier.Walmart is één van de grootste bedrijven ter wereld, met inkomsten van 469 miljard dollar (350 miljard euro). De keten is de grootste private werkgever ter wereld met 2,2 miljoen werknemers en de grootste kleinhandelaar op de planeet.Volgens Kory Lundberg, een woordvoerder van Walmart, wordt het voedsel in Ohio ingezameld voor uitzonderlijke gevallen die onverwachte tegenslagen meemaken, zoals een echtgenoot die werkloos wordt. Hij zei aan CNN dat hij geen weet heeft van soortgelijke acties in andere Walmart-vestigingen, maar sluit niet uit dat ze bestaan.Lundberg vindt de actie in Ohio een positieve zaak. Walmart-critici zien er dan weer een bevestiging in dat de megaketen haar personeel uitbuit.