De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java is donderdag opnieuw uitgebarsten. Intussen werden slachtoffers van de eerste uitbarsting begraven.

Op televisiebeelden was te zien hoe de Merapi opnieuw donkere wolken van hete as spuwde.

Of de nieuwe uitbarsting ook nieuwe slachtoffers maakte, is (nog) niet bekend. De uitbarsting van maandag kostte aan minstens 29 mensen het leven. De meesten onder hen kwamen om door brandwonden of verstikking.

Hoewel de autoriteiten waarschuwden om de opvangcentra nog niet te verlaten, keerden verschillende mensen die waren geëvacueerd al terug naar hun dorpen.

De meer dan 2.900 meter hoge Merapi ligt in het centrum van het Indonesische hoofdeiland Java, en is de actiefste vulkaan van het land.

De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java is donderdag opnieuw uitgebarsten. Intussen werden slachtoffers van de eerste uitbarsting begraven. Op televisiebeelden was te zien hoe de Merapi opnieuw donkere wolken van hete as spuwde. Of de nieuwe uitbarsting ook nieuwe slachtoffers maakte, is (nog) niet bekend. De uitbarsting van maandag kostte aan minstens 29 mensen het leven. De meesten onder hen kwamen om door brandwonden of verstikking. Hoewel de autoriteiten waarschuwden om de opvangcentra nog niet te verlaten, keerden verschillende mensen die waren geëvacueerd al terug naar hun dorpen. De meer dan 2.900 meter hoge Merapi ligt in het centrum van het Indonesische hoofdeiland Java, en is de actiefste vulkaan van het land.