Nu wordt plots over de inzet van grondtroepen gesproken. Minister van Defensie Ashton Carter verklaarde voor de Senaatscommissie dat hij naast nog meer luchtaanvallen, bereid is om "beperkte gewapende krachten op de grond in te zetten".

De VS zullen er volgens hem niet voor terugdeinzen om hun partners in de strijd tegen IS te steunen, of om zelf missies uit de voeren, "via luchtaanvallen of via directe acties op de grond".

Iran

Volgens Amerikaanse media verwijst de Amerikaanse minister van Defensie daarmee naar operaties zoals die van vorige week in het noorden van Irak, waarbij Amerikaanse special forces samen met Koerdische strijdkrachten gijzelaars hebben bevrijd.

Ook ten opzichte van Iran hebben de VS hun positie gewijzigd. Dat land zou nu plots toch welkom zijn aan de onderhandelingstafel voor een oplossing rond het Syrische conflict. Of Iran een vertegenwoordiger zal sturen naar Wenen, is nog niet bekend. (Belga/TE)

Nu wordt plots over de inzet van grondtroepen gesproken. Minister van Defensie Ashton Carter verklaarde voor de Senaatscommissie dat hij naast nog meer luchtaanvallen, bereid is om "beperkte gewapende krachten op de grond in te zetten". De VS zullen er volgens hem niet voor terugdeinzen om hun partners in de strijd tegen IS te steunen, of om zelf missies uit de voeren, "via luchtaanvallen of via directe acties op de grond". Volgens Amerikaanse media verwijst de Amerikaanse minister van Defensie daarmee naar operaties zoals die van vorige week in het noorden van Irak, waarbij Amerikaanse special forces samen met Koerdische strijdkrachten gijzelaars hebben bevrijd. Ook ten opzichte van Iran hebben de VS hun positie gewijzigd. Dat land zou nu plots toch welkom zijn aan de onderhandelingstafel voor een oplossing rond het Syrische conflict. Of Iran een vertegenwoordiger zal sturen naar Wenen, is nog niet bekend. (Belga/TE)